Vaarbewijs kwijt

Vaarbewijs kwijt

Je wilt een dagje gaan varen, maar je komt erachter dat je vaarbewijs kwijt, gestolen of beschadigd is, wat nu? In dit artikel vertellen we je alles over wat te doen bij een kwijtgeraakt, gestolen of beschadigd vaarbewijs.

Inhoud


 

Vaarbewijs kwijt

Als je vaarbewijs kwijt is (verloren, gestolen of beschadigd) kun je een duplicaat aanvragen. Een duplicaat is simpelweg een nieuw pasje. Op het duplicaat dat je krijgt, staat automatisch het ICC vermeld. Als je een vaarbewijs 2 hebt hoef je geen duplicaat aan te vragen van vaarbewijs 1. Vaarbewijs 2 is namelijk altijd inclusief vaarbewijs 1. Je hebt je vaarbewijs 1 pasje dus eigenlijk niet meer nodig als je een vaarbewijs 2 pasje hebt.

Een nieuw pasje (duplicaat) aanvragen kost €10,80. Dit zijn de kosten voor het registreren en maken van een duplicaat.

 

Nieuw vaarbewijs aanvragen

Als je een duplicaat aan wilt vragen omdat je alleen vaarbewijs 1 hebt en deze bent kwijtgeraakt of je pasje gestolen of beschadigd is, dan kun je dit doen op de website van het CBR.

De makkelijkste manier om een duplicaat aan te vragen is via mijn CBR.
 Als je bent ingelogd zijn er nog maar een paar stappen die je moet volgen.
Stap 1. Klik op alle taken of op iets anders.
 
Stap 2. Klik op Vaarbewijs aanvragen (dit vind je onder Recreatievaart).
Stap 3. Ga naar Duplicaat vaarbewijs aanvragen.
Stap 4. Druk op Start.
Stap 5. Klik het betreffende vaarbewijs (duplicaat) aan.
Stap 6. Volg alle stappen die verder worden aangegeven.

 Het duplicaat dat je hebt aangevraagd wordt verstuurd naar het adres waarop je ingeschreven staat bij de gemeente.

Duplicaat aanvragen buitenland

Als je geen DigiD hebt, omdat je bijvoorbeeld in het buitenland woont of om een andere reden geen DigiD hebt, dan kun je een duplicaat aanvragen (inclusief ICC) via een aanvraagformulier van het CBR.
 Je kunt dit formulier aanvragen via de website van het CBR.

Als je het formulier hebt ingevuld kun je dit naar het CBR sturen samen met het oude originele vaarbewijs. Nadat je de betaling hebt voldaan stuurt het CBR je nieuwe vaarbewijs op binnen 2 weken.

 

Ook slagen voor je vaarbewijs?

Wil je oefenen om te kunnen slagen voor het vaarbewijs? Doe dan de vaarbewijs cursus van Turbo Vaarbewijs . Met de vaarbewijs cursus kun je tegen een vergoeding levenslang de belangrijkste onderdelen van het vaarbewijs onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert bij het CBR examen en je zult hoger scoren bij de verschillende onderdelen. Bekijk hieronder 👇 onze trainingspakketten.

vaarbewijs 1 cursus
€ 154,-
€ 97,-
  • Na de aankoop direct toegang
  • life time toegang
  • Onze klantenservice staat voor je klaar
  • Meer dan 361 tevreden klanten gingen u voor

(prijs zal binnenkort weer stijgen)

Beoordelingen van cursisten die je voor gingen

- Arjen Vermeulen
''Geweldig, de 12 valkuilen heeft mij heel ver geholpen tijdens de theorie examen van mijn vaarbewijs. Het e-book geeft heel veel waardevolle informatie, wat heel nuttig zal zijn tijdens het halen van je vaarbewijs.'' 
- Marc Verbeek
''Het is me gelukt! Dankzij jou trainingen heb ik eindelijk mijn vaarbewijs gehaald. Ik heb ook veel aan jou e-book gehad, de valkuilen kwamen er zeker in voor. bedankt voor de informatie!''
- Joost Groenveld
''Ik heb eindelijk mijn vaarbewijs, ik heb heel veel aan jouw gratis e-book gehad, daar wil ik je voor bedanken. ik heb gelukkig de valkuilen kunnen voorkomen wat ook de bedoeling was!''
- Gabriëlla van Dijk 
'' Ik heb mezelf goed kunnen voorbereiden voor de vaarbewijs. Ik heb er een positief gevoel over, en heb veel informatie uit het gratis e-book kunnen halen, wat voor later relevant zal zijn.''