CBR klein vaarbewijs examen

CBR klein vaarbewijs examen

Voordat je een vaarbewijs krijgt, moet je natuurlijk eerst het vaarbewijs examen afleggen en halen. Het klein vaarbewijs examen heeft 2 verschillende vormen, vaarbewijs 1 examen en vaarbewijs 2 examen. In dit artikel vind je alle informatie over het examen van zowel vaarbewijs 1 als vaarbewijs 2.

Inhoud


Vaarbewijs 1 examen

Voorbereiding

Voordat je begint met je examen zijn er een aantal dingen die je zelf mee moet meenemen en dingen die je van het CBR krijgt.

Wat moet je meenemen? Als je wilt beginnen aan je examen moet je een geldig ID bij je hebben en een bevestiging van de reservering. Wat moet je dus zelf meenemen:
 - Geldig identiteitsbewijs
 - De bevestiging van de reservering

Je krijgt van het CBR een rekenmachine, papier en pen.

Wat moet je weten?

Tijdens het examen wordt je getoetst op verschillende dingen.
 Wat moet je dus kennen:
 - Wettelijke bepalingen voor het varen op rivieren, meren en kanalen.
 - Het gebruiken van voortstuwingswerktuigen en de bijbehorende veiligheidsmaatregelen.
 - De waterwegen en omstandigheden van het vaarwater.
 - Varen onder bijzondere omstandigheden en hierbij de juiste maatregelen nemen.

Hoe ziet het examen eruit?

Het vaarbewijs 1 examen is een theorie-examen. Dit examen duurt 60 minuten. In deze 60 minuten moet je 40 meerkeuzevragen beantwoorden. Je kunt met deze 40 vragen 80 punten halen. Als je 56 punten of meer hebt behaald, ben je geslaagd. Nadat je klaar bent met alle vragen invullen, krijg je op het scherm te zien of je geslaagd bent, een groen duimpje betekent dat je bent geslaagd en een rood duimpje betekent gezakt.

Vaarbewijs 2 examen

Voorbereiding

Tijdens het vaarbewijs 2 examen wordt je natuurlijk op andere dingen getoetst dan bij het vaarbewijs 1 examen. Je moet hiervoor daarom de volgende spullen zelf meenemen:
 - Geldig identiteitsbewijs
 - De bevestiging van je reservering
 - Koersplotter
 - Geodriehoek (optioneel)
 - Parallelliniaal (optioneel)
 - Scheepspasser (en/of potloodpasser)

 Je krijgt van het CBR een examenkaart, rekenmachine, papier, potlood en gum.

Wat moet je weten?

Voordat je begint aan vaarbewijs 2 heb je al het vaarbewijs 1 examen gehaald. Naast de stof van vaarbewijs 1 wordt je bij vaarbewijs 2 getest op:
 - Wettelijke bepalingen die van belang zijn voor het veilig varen op ruime vaarwateren waarvoor vaarbewijs 2 een vereiste is.
 - Navigatie en navigeren.

Hoe ziet het examen eruit?

Net als bij vaarbewijs 1 is dit examen een theorie-examen. Het theorie examen duurt 90 minuten. In de gegeven tijd moet je 27 vragen invullen waarvan 23 meerkeuzevragen en 4 open vragen. Met deze 27 vragen zijn 50 punten te behalen. Als je 35 punten of meer haalt ben je geslaagd en zie je net als bij vaarbewijs 1 een groen duimpje verschijnen, haal je de 35 punten niet dan verschijnt er een rood duimpje.

Ook slagen voor je vaarbewijs?

Wil je oefenen om te kunnen slagen voor het vaarbewijs? Doe dan de vaarbewijs cursus van Turbo Vaarbewijs . Met de vaarbewijs cursus kun je tegen een vergoeding levenslang de belangrijkste onderdelen van het vaarbewijs onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert bij het CBR examen en je zult hoger scoren bij de verschillende onderdelen. Bekijk hieronder 👇 onze trainingspakketten.




vaarbewijs 1 cursus
€ 154,-
€ 97,-
  • Na de aankoop direct toegang
  • life time toegang
  • Onze klantenservice staat voor je klaar
  • Meer dan 361 tevreden klanten gingen u voor

(prijs zal binnenkort weer stijgen)

Beoordelingen van cursisten die je voor gingen

- Arjen Vermeulen
''Geweldig, de 12 valkuilen heeft mij heel ver geholpen tijdens de theorie examen van mijn vaarbewijs. Het e-book geeft heel veel waardevolle informatie, wat heel nuttig zal zijn tijdens het halen van je vaarbewijs.'' 
- Marc Verbeek
''Het is me gelukt! Dankzij jou trainingen heb ik eindelijk mijn vaarbewijs gehaald. Ik heb ook veel aan jou e-book gehad, de valkuilen kwamen er zeker in voor. bedankt voor de informatie!''
- Joost Groenveld
''Ik heb eindelijk mijn vaarbewijs, ik heb heel veel aan jouw gratis e-book gehad, daar wil ik je voor bedanken. ik heb gelukkig de valkuilen kunnen voorkomen wat ook de bedoeling was!''
- Gabriëlla van Dijk 
'' Ik heb mezelf goed kunnen voorbereiden voor de vaarbewijs. Ik heb er een positief gevoel over, en heb veel informatie uit het gratis e-book kunnen halen, wat voor later relevant zal zijn.''