Benodigdheden vaarbewijs 2

Benodigdheden vaarbewijs 2

 Als je het vaarbewijs 1 al gehaald hebt, ben je misschien benieuwd naar de benodigdheden en vereisten voor het vaarbewijs 2. Of misschien heb je nog geen van beide vaarbewijzen en wil je weten welk vaarbewijs jij nodig hebt. Voordat je begint aan het vaarbewijs 2 is het handig om te weten wat allemaal nodig is om dit te kunnen behalen. In dit artikel vertellen we je daarom alles over de benodigdheden voor vaarbewijs 2.

Inhoud


Geldigheid vaarbewijs 2

Het vaarbewijs 2 is in principe onbeperkt geldig, vanaf het moment dat je jouw vaarbewijs binnen hebt. Dit geldt echter niet als je een medische beperking hebt! Heb jij een medische beperking, dan is vaarbewijs 2 maar beperkt geldig. Om te weten te komen of jouw beperking een medische beperking is die de geldigheidsduur van je vaarbewijs beperkt, en hoelang de geldigheidsduur voor jouw beperking is, kun je kijken op de website van het CBR. Mocht je er zelf niet uit komen, dan kun je contact opnemen met het CBR, zij kunnen je verder helpen.

 

Leeftijd vaarbewijs 2

Een van de vereisten voor vaarbewijs 2 is de juiste leeftijd hebben. Bijna iedereen mag varen, het enige waar je rekening mee moet houden is waar je vaart en waarmee je vaart. Om het vaarbewijs 2 te halen moet je echter minimaal 18 jaar oud zijn.

Voor meer informatie over de leeftijdsgrenzen voor de verschillende vaarbewijzen en vaartuigen klik hier.

 

Gezondheidsverklaring

Voor zowel vaarbewijs 1 als 2 moet je voldoen aan de keuringseisen voor de binnenvaart. Als je een aanvraag indient voor je eerste vaarbewijs dan moet je een gezondheidsverklaring invullen.
 Op de website van he CBR vind je alles over de gezondheidsverklaring.

 

Materialen vaarbewijs 2

Bij varen op grote wateren en met grote vaartuigen komt veel kijken. Het is belangrijk dat je bepaalde kennis hebt en bepaalde technieken onder controle hebt.


 Om het vaarbewijs 2 te halen moet je kunnen werken met een vaarkaart, daarvoor heb je een leskaart, koersplotter en een kaartpasser nodig. De leskaart die gebruikt wordt op het examen krijg je bij het cursusboek Klein vaarbewijs. De kaartplotter en passer krijg je op het examen te leen, deze hoef je dus niet zelf mee te nemen.

Een van de benodigdheden voor het vaarbewijs 2 zijn de vaarregels. Tijdens het varen is het verplicht om altijd de in jouw vaargebied geldende regels bij de hand te hebben. In de ANWB Wateralmanak deel 1 staan alle geldende vaarregels in Nederland, zo heb je dus altijd en overal de in Nederland vereiste regels bij de hand.

 

Vaarbewijs 2 examen

Om je vaarbewijs 2 te halen moet je slagen voor het KVB1 en KVB2 examen. Als je al een vaarbewijs 1 hebt gehaald hoef je alleen KVB2 nog te halen. Als je ze beide nog niet hebt, kun je ervoor kiezen om ze tegelijk te doen, haal je dan KVB2 niet, maar KVB1 wel, dan kun je vaarbewijs 1 wel aanvragen en vaarbewijs 2 later opnieuw proberen. Het halen van deze examens is dus een van de belangrijkste vereisten voor het vaarbewijs 2.


vaarbewijs 1 cursus
€ 154,-
€ 97,-
  • Na de aankoop direct toegang
  • life time toegang
  • Onze klantenservice staat voor je klaar
  • Meer dan 361 tevreden klanten gingen u voor

(prijs zal binnenkort weer stijgen)

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

''Geweldig, de 12 valkuilen heeft mij heel ver geholpen tijdens het theorie examen voor mijn vaarbewijs. Het e-book geeft heel veel waardevolle informatie, wat heel nuttig zal zijn tijdens het halen van je vaarbewijs.'' 

- Arjen Vermeulen

''Het is me gelukt! Dankzij jouw trainingen heb ik eindelijk mijn vaarbewijs gehaald. Ik heb ook veel aan jouw e-book gehad, de valkuilen waren heel herkenbaar. Bedankt voor de informatie!''
Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op het vaarbewijs
- Marc Verbeek
''Ik heb eindelijk mijn vaarbewijs, ik heb heel veel aan jouw gratis e-book gehad, daar wil ik je voor bedanken. Ik heb gelukkig de valkuilen kunnen voorkomen, wat ook de bedoeling was!''
een foto van een man die een reactie heeft achter gelaten over ons e-book van vaarbewijs
- Joost Groenveld