27 oktober 2022 

Slagingspercentage vaarbewijs 1 CBR

Slagingspercentage vaarbewijs 1 CBR

Het is bijna zover, je gaat examen doen voor vaarbewijs I. Maar weet jij ook wat het slagingspercentage vaarbewijs 1 CBR momenteel is? Middels dit artikel leggen wij je daar wat meer over uit. Natuurlijk wil jij er ook alles aan doen om de kans zo hoog mogelijk te houden dat jij gaat slagen, goede oefenen hoort daar uiteraard bij. Daarom geven wij je ook nog tips over hoe je dit het beste aan kunt pakken en we leggen uit waarom dat een vaarbewijs cursus een goede keuze is. Aan het einde van het artikel vind je nog een aantal oefenvragen (en antwoorden) om na te gaan of je de stof beheerst. Maar eerst snel verder lezen om een antwoord te krijgen op hoe hoog het Slagingspercentage vaarbewijs 1 CBR is.

 

Inhoudsopgave

 

 

Meer over slagingspercentage vaarbewijs 1 CBR

Als je examen gaat doen heb je er vast en zeker alles aan gedaan om de nodige theorie eigen te maken. Toch geeft dat geen 100% garantie dat je in één keer slaagt. Het slagingspercentage vaarbewijs I CBR is zeker geen 100%. Het zou zelfs gaan om 20% van de kandidaten die de eerste keer zakken. De reden kan zijn dat ze niet goed hebben geleerd, er te eenvoudig over hebben gedacht, of zenuwachtig zijn. Het kan ook zijn dat de vraagstelling heel anders is dan je had verwacht. Gelukkig kun je daar wel wat aan doen. Je kunt namelijk online een cursus volgen en dan kun jij ook oefenvragen krijgen en je zo beter voorbereiden op je vaarbewijs examen

 

Hoe moeilijk is vaarbewijs I?

Het behalen van je vaarbewijs hoeft niet heel lastig te zijn, maar je moet het in ieder geval niet onderschatten. Er wordt soms gezegd dat 80% voor de eerste keer slaagt, maar er zijn ook onderzoeken die aangeven dat het gaat over 65% van de kandidaten die de eerste keer slagen voor het Vaarbewijs examen. Je moet dus echt goed oefenen wil jij kans maken om het te halen.  

 

Hoeveel fouten CBR vaarbewijs?

Als je bij het CBR examen gaat doen voor je vaarbewijs dan kun je 80 punten behalen en dan krijg je een tien. Maar het is goed om te weten dat je vanaf 56 punten bent geslaagd voor je vaarbewijs examen. In totaal heb jij een uur de tijd om 40 vragen te beantwoorden. Dan heb je nog vaarbewijs II en dat examen bestaat in totaal uit 27 vragen en dat zijn 4 open en 23 meerkeuzevragen. In totaal kunnen er 50 punten worden behaald om een tien te halen en vanaf de 35 punten ben je voor vaarbewijs II geslaagd. 

 

Hoeveel vragen CBR vaarbewijs I?

Voor vaarbewijs I heb je in totaal 40 meerkeuzevragen die je moet beantwoorden binnen een uur. De vragen gaat over de waterwegen, wettelijke bepalingen, voorstuwingswerktuigen, varen, manoeuvreren, voorrangsregels en verlichting.

 

Is vaarbewijs II moeilijker dan vaarbewijs I?

Ben je ook benieuwd of dat vaarbewijs II moeilijker is dan  vaarbewijs I? Dan kun je daar achter komen wanneer dat jij zelf examen gaat doen. Eigenlijk is vaarbewijs I moeilijker, dan sta je echt voor het eerste examen en is alles nieuw. Bij vaarbewijs II is het veelal een verdieping op vaarbewijs I.  

 

Hoelang moet je leren voor je vaarbewijs?

Als je het boek van vaarbewijs I hebt dan denk je dat het niet zoveel informatie betreft en dat je de stof zo kent voor je examen. Maar let goed op want er zijn erg veel details die je moet leren. Het is niet zo dat je na een keer lezen alles kent en je moet zeker wel op minimaal 10 uur leren rekenen, vaak wel meer om de stof ook te herhalen en goed te oefenen. 

 

Hoeveel procent moet je goed hebben bij vaarbewijs I?

Als je je vaarbewijs examen gaat doen, dan kun je per vraag een aantal punten krijgen en dat kan dan één punt zijn, of twee of drie, dit is per vraag weer verschillend. Je moet 70% goed hebben om te slagen en dat staat gelijk aan 56 punten. Je kunt het examen van het Klein Vaarbewijs I alleen afleggen bij het CBR. 

 

Examen klein vaarbewijs I, hoe gaat het in zijn werk?

Als je examen gaat doen voor Klein Vaarbewijs I dan gaat het alleen over een theorie-examen. Er is hier namelijk geen praktijkexamen voor. Naar het examen moet jij een geldig ID bewijs meenemen, de bevestiging van je reservering en van het CBR krijg je een digitale rekenmachine, een pen en kladpapier. De uitslag kun je direct op je scherm zien als je klaar bent met het beantwoorden van alle vragen. Je zal de uitslag ook nog per e-mail krijgen en goed om te weten is dat de uitslag van het examen onbeperkt geldig is.

 

Slagingspercentage vaarbewijs 1 CBR oefenvragen

 

Oefenvraag 1: Vaarbewijs I examen kun je alleen afleggen bij het CBR waar of niet waar?

 

Oefenvraag 2: Hoeveel procent van de vragen moet je bij vaarbewijs I goed hebben om te slagen?

 • 60%
 • 70%
 • 80%

 

Oefenvraag 3: Uit hoeveel vragen bestaat vaarbewijs I? 

 • 20
 • 30
 • 40

 

Oefenvraag 4: Wat moet je meenemen naar het examen van vaarbewijs I?

 • Niets
 • Potlood en papier en ID bewijs
 • Een bevestiging van je reservering en een geldig ID bewijs.

 

Oefenvraag 5: Kan het slagingspercentage vaarbewijs 1 CBR door de computer worden beïnvloed?

 

 

Antwoorden oefenvragen

 

Antwoord oefenvraag 1:

 

Dit is waar, het examen voor vaarbewijs I kan alleen worden afgelegd bij het CBR.

 

Antwoord oefenvraag 2

 

In totaal moet je 70% van de vragen goed hebben bij het examen van vaarbewijs I en dat is 56 punten.

 

Antwoord oefenvraag 3

 

Het vaarbewijs I examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. 

 

Antwoord oefenvraag 4

 

Naar het theorie examen van vaarbewijs I moet jij een geldig ID bewijs meenemen en een bevestiging van je reservering. 

 

 

Antwoord oefenvraag 5 

 

Nee het slagingspercentage vaarbewijs 1 CBR kan niet worden beïnvloed door de computer of andere factoren.

 

 

Nog meer oefenen?

Wil je oefenen om te kunnen slagen voor het vaarbewijs? Doe dan de vaarbewijs cursus van Turbo Vaarbewijs. Met de vaarbewijs cursus kun je tegen een vergoeding levenslang de belangrijkste onderdelen van het vaarbewijs onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert bij het CBR examen en je zult hoger scoren bij de verschillende onderdelen. Bekijk hieronder 👇 onze trainingspakketten.

 

 


 

 

vaarbewijs 1 cursus
€ 154,-
€ 97,-
 • Na de aankoop direct toegang
 • life time toegang
 • Onze klantenservice staat voor je klaar
 • Meer dan 361 tevreden klanten gingen u voor

(prijs zal binnenkort weer stijgen)

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

''Geweldig, de 12 valkuilen heeft mij heel ver geholpen tijdens het theorie examen voor mijn vaarbewijs. Het e-book geeft heel veel waardevolle informatie, wat heel nuttig zal zijn tijdens het halen van je vaarbewijs.'' 

- Arjen Vermeulen

''Het is me gelukt! Dankzij jouw trainingen heb ik eindelijk mijn vaarbewijs gehaald. Ik heb ook veel aan jouw e-book gehad, de valkuilen waren heel herkenbaar. Bedankt voor de informatie!''
Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op het vaarbewijs
- Marc Verbeek
''Ik heb eindelijk mijn vaarbewijs, ik heb heel veel aan jouw gratis e-book gehad, daar wil ik je voor bedanken. Ik heb gelukkig de valkuilen kunnen voorkomen, wat ook de bedoeling was!''
een foto van een man die een reactie heeft achter gelaten over ons e-book van vaarbewijs
- Joost Groenveld