21 februari 2022 

Vaarbewijs 1 examen

Vaarbewijs 1 examen

Moet je binnenkort het vaarbewijs 1 examen afleggen? In dit artikel vind je precies wat je van het examen kunt verwachten. Er wordt hier uitgelegd wat voor soort examen het is en de beoordeling, examenstof, kosten en nog veel meer worden behandeld. Lees dit artikel zodat je niet voor verrassingen komt te staan en goed voorbereid aan het examen kunt beginnen.


Inhoudsopgave


Theorie-examen

Het klein vaarbewijs 1 examen bestaat alleen uit een theorie-examen dat je op de computer moet maken. Deze examen wordt door het CBR op één van de  20 examenlocaties in Nederland afgenomen. Voor het maken van het examen geldt geen minimumleeftijd. Als je geslaagd bent, krijg je je vaarbewijs wel pas zodra je 18 wordt.Benodigdheden vaarbewijs 1 examen

Naar het examen moet je een aantal dingen meenemen, je hebt een geldig identiteitsbewijs en de bevestiging van de reservering nodig. Van het CBR krijg je een rekenmachine, een pen en kladpapier ter beschikking om tijdens het examen te gebruiken. De rest van je eigen spullen stop je in een kluisje.


Vaarbewijs 1 examenstof

Om het examen succesvol af te leggen moet je alle onderstaande dingen weten:

  • De waterwegen, meteorologie en de omstandigheden van het vaarwater,
  • De wettelijke regels die gelden als je vaart op kanalen, meren en rivieren,
  • De maatregelen die je moet nemen onder bijzondere omstandigheden,
  • Hoe je moet varen en manoeuvreren,
  • De behandeling van de voortstuwingswerktuigen,
  • Veiligheidsmaatregelen.

De stof wordt getoetst door middel van 40 meerkeuzevragen waar je een uur de tijd voor krijgt.


Extra hulp tijden het vaarbewijs 1 examen

Bij het examen kun je op 2 manieren extra hulp krijgen:

Extra tijd:

Voor het examen kun je 15 minuten extra tijd aanvragen. Hiervoor betaal je €12,- extra bovenop de normale kosten voor het examen. Extra tijd kan je helpen als je bijvoorbeeld faalangst hebt, of moeite met lezen. Ook als je extra tijd krijgt, zit je nog steeds gewoon in de normale examenruimte.

Individueel begeleid examen:

Het individueel begeleid examen mag je alleen afleggen met een medische verklaring. Dit examen wordt afgenomen in een aparte ruimte, waar geen andere kandidaten zitten. Je krijgt 15 minuten extra tijd en het examen wordt door een medewerker van het CBR voorgelezen. Je moet je antwoorden wel gewoon op de computer invullen, je mag geen vragen stellen aan de medewerker en de examenvragen worden niet uitgelegd.


Vaarbewijs 1 examen uitslag

Na het examen krijg je de uitslag direct op het scherm te zien. Je krijgt dan 2 minuten de tijd om je antwoorden te bekijken en te zien wat je fout hebt gedaan. Als je e-mailadres bekend is bij het CBR, krijg je de uitslag ook via e-mail toegestuurd.


Beoordeling van het vaarbewijs 1 examen

Het aantal punten dat je kunt halen varieert per vraag, voor iedere vraag krijg je 1, 2 of 3 punten. Er zijn in totaal 80 punten te behalen. Je hebt 56 punten of meer nodig om te slagen. Met 56 punten heb je 70% van de vragen goed, wat gelijk staat aan een 7.


Kosten van het vaarbewijs 1 examen

De kosten van het theorie-examen bedragen €45,35 euro. Als je extra tijd wilt, kost dat €12 euro meer, waardoor het totaal komt op €57,35 euro. Het individueel begeleid examen kost €35,95 euro meer, wat een totaal betekent van €81,30 euro.Ook slagen voor je vaarbewijs?

Wil je oefenen om te kunnen slagen voor het vaarbewijs? Doe dan de vaarbewijs cursus van Turbo Vaarbewijs . Met de vaarbewijs cursus kun je tegen een vergoeding levenslang de belangrijkste onderdelen van het vaarbewijs onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert bij het CBR examen en je zult hoger scoren bij de verschillende onderdelen. Bekijk hieronder 👇 onze trainingspakketten.

vaarbewijs 1 cursus
€ 154,-
€ 97,-
  • Na de aankoop direct toegang
  • life time toegang
  • Onze klantenservice staat voor je klaar
  • Meer dan 361 tevreden klanten gingen u voor

(prijs zal binnenkort weer stijgen)

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

''Geweldig, de 12 valkuilen heeft mij heel ver geholpen tijdens het theorie examen voor mijn vaarbewijs. Het e-book geeft heel veel waardevolle informatie, wat heel nuttig zal zijn tijdens het halen van je vaarbewijs.'' 

- Arjen Vermeulen

''Het is me gelukt! Dankzij jouw trainingen heb ik eindelijk mijn vaarbewijs gehaald. Ik heb ook veel aan jouw e-book gehad, de valkuilen waren heel herkenbaar. Bedankt voor de informatie!''
Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op het vaarbewijs
- Marc Verbeek
''Ik heb eindelijk mijn vaarbewijs, ik heb heel veel aan jouw gratis e-book gehad, daar wil ik je voor bedanken. Ik heb gelukkig de valkuilen kunnen voorkomen, wat ook de bedoeling was!''
een foto van een man die een reactie heeft achter gelaten over ons e-book van vaarbewijs
- Joost Groenveld