wil jij een vaarbewijs halen? lees hier alles wat je moet weten!

wil jij een vaarbewijs halen? lees hier alles wat je moet weten!

Je wilt een van de vaarbewijzen halen? Je vraagt je af of je deel 1 of 2 nodig hebt, wanneer je een vaarbewijs nodig hebt en wat de kosten zijn? Daarom hebben wij speciaal voor jou dit artikel geschreven waarin je alle informatie die je nodig hebt kunt vinden. Verschillende manieren om je vaarbewijs te halen, tips om je vaarbewijs te halen.

Inhoud

Welke mogelijkheden zijn er om een vaarbewijs te halen?

Je wilt je vaarbewijs halen en vraagt je af welke mogelijkheden er zijn om dit te doen. Er zijn verschillende manieren om een vaarbewijs halen aan te pakken, die we je 1 voor 1 uit gaan leggen.

1. Zelfstudie

Een van de vaarbewijzen halen door middel van zelfstudie? Hoe goed werkt dit nu echt?
 Zelf zijn wij van mening dat dit de moeilijkste optie is, omdat je alles zelf moet doen zonder een helpende hand van iemand met kennis en ervaring.

Alhoewel wij, samen met vele anderen, twijfels hebben bij deze methode, zijn er zeker mensen waarvoor dit een goede optie kan zijn. Je hebt namelijk zelf de keuze hoeveel tijd je besteedt aan ieder onderdeel, je kunt dus zelf leren tot je het gevoel hebt dat je er klaar voor bent. Voor mensen die last hebben van extreme stress of faalangst is dit daarom zeker iets om te proberen!

2. Dagcursus

Bijna iedereen kent het wel, de dagcursus. Vooral bij het autotheorie-examen zie je ontelbare dagcursussen voorbij komen. Je kunt ook je vaarbewijs halen door middel van een dagcursus, dit heeft echter zowel voor- als nadelen.


 Om te beginnen met het positieve, je slaagt voor een dagcursus redelijk makkelijk. Dit komt omdat veel dagcursussen net als bij de autotheorie de focus leggen op hoe je kunt slagen. Nu zul je vast denken dat dat ook de bedoeling is, maar laat me je uitleggen wat het verschil is.

Tijdens een dagcursus wordt de focus gelegd op het geven van de juiste antwoorden en de manier van vraagstelling van het CBR, je leert dus vooral inspelen op het CBR, waardoor de kennis over de vaarregels niet wordt onthouden.

3. Online cursus

Een van de vaarbewijzen halen door middel van een online cursus? Dit is een nieuwere methode die tegenwoordig veel voorbij komt. Naar onze mening is een online cursus voor de meeste mensen de beste optie, je leert hierbij namelijk alle leerstof die je moet kennen, maar ook de trucjes die je kunnen helpen om te slagen.

Je hebt dus meer informatie over de vaarregels en hierbij heb je zelf de keuze hoeveel tijd je eraan wilt besteden. Kortom een van de vaarbewijzen halen via een online cursus is de meest uitgebreide optie, je krijgt toegang tot alle leerstof en daarbij ook de handige tips en trucs die je krijgt op een dagcursus. Bij veel online cursussen is het zelfs zo dat je onbeperkt toegang hebt, je hoeft dan maar 1 keer de cursus te kopen en vervolgens kun je deze gebruiken hoe en zoveel als je zelf wilt. Je zou het kunnen vergelijken met een zelfstudie, maar dan met extra begeleiding van iemand met kennis en ervaring.

Omdat wij zelf vinden dat een online cursus het beste werkt, hebben we de ideale cursus samengesteld, bij aankoop van deze cursus krijg je toegang tot de cursus en gratis toegang tot de Turbovaarbewijs community, in deze community kun je vragen stellen aan ons team en aan andere cursisten.

Vaarbewijs halen kosten

Nu je weet wat de verschillende mogelijkheden zijn voor het halen van een van de vaarbewijzen, vraag je je natuurlijk af wat de kosten zullen zijn.


1. Zelfstudie

Voor de zelfstudie verschillen de kosten, je moet rekening houden met het kopen van studiemateriaal. Voor het studiemateriaal, het examen en overige kosten ben je ongeveer € 80,- kwijt.

2. Dagcursus

Je vaarbewijs halen via een dagcursus kan verschillen in kosten. De kosten hiervoor hangen volledig af van de opleider waar je jouw dagcursus bij koopt. De gemiddelde prijs ligt ongeveer op € 130,- (deze prijs verschilt dus per cursus aanbieder).

Voordat je een dagcursus koopt, is het verstandig om goed te kijken of de prijs inclusief, of exclusief examenplek is. Je moet anders nog een examenplek zelf inplannen bij het CBR, hiervoor worden dan nog aparte kosten berekend.

3. Online cursus

Een online cursus is een van de goedkopere opties die er zijn. De cursus van Turbovaarbewijs kost
€ 97,-, hiervoor krijg je toegang tot alle leerstof en de community. Ook zitten er handige tips, trucs en geheugensteuntjes bij. De gemiddelde prijs van een online cursus ligt op ongeveer € 100,-  (deze prijs verschilt per cursus aanbieder).

Verschillende vaarbewijzen halen

Er zijn verschillende soorten vaarbewijzen, die vereist zijn in verschillende vaaromstandigheden. Je vraagt je misschien af welk vaarbewijs je nodig hebt. Voordat je begint met het halen van je vaarbewijs zul je daar eerst een antwoord op moeten hebben.

Als je een vaarbewijs 2 nodig hebt, moet je eerst een vaarbewijs 1 halen, als je deze nog niet hebt, is dat geen probleem. Je hebt dan 2 opties, je kunt allebei de vaarbewijzen tegelijkertijd halen. Als je het vaarbewijs 1 examen dan niet haalt, zul je deze op een later tijdstip alsnog moeten halen, als je allebei de examens haalt, heb je wel direct toegang tot het vaarbewijs 2.

Als je al een vaarbewijs 1 hebt, hoef je alleen een vaarbewijs 2 erbij te halen, je doet dan het examen voor vaarbewijs 2 en als je dat haalt, krijg je een nieuw pasje. Op dit nieuwe pasje staan het vaarbewijs 1, 2 en je marifoon vermeld.

Vaarbewijs halen examen

Voordat je een vaarbewijs pasje kunt krijgen, zul je eerst het vaarbewijs examen moeten halen. Maar hoe ziet dat examen er nu precies uit? Het vaarbewijs 1 en 2 examen zijn niet precies hetzelfde.

Tijdens het vaarbewijs 1 examen krijg je 60 minuten de tijd. In deze 60 minuten moet je 40 meerkeuze vragen beantwoorden, met deze 40 vragen kun je 80 punten behalen. Je moet voor het vaarbewijs 1 examen minimaal 56 punten behalen om te slagen.

Het vaarbewijs 2 examen bevat 27 vragen, waarvan 23 meerkeuze vragen en 4 open vragen. Je krijgt 90 minuten de tijd om alle 27 vragen te beantwoorden. Je kunt 50 punten behalen, je moet minimaal 35 punten halen om te slagen voor het vaarbewijs 2 examen.

vaarbewijs 1 cursus
€ 154,-
€ 97,-
  • Na de aankoop direct toegang
  • life time toegang
  • Onze klantenservice staat voor je klaar
  • Meer dan 361 tevreden klanten gingen u voor

(prijs zal binnenkort weer stijgen)

Beoordelingen van cursisten die je voor gingen

- Arjen Vermeulen
''Geweldig, de 12 valkuilen heeft mij heel ver geholpen tijdens de theorie examen van mijn vaarbewijs. Het e-book geeft heel veel waardevolle informatie, wat heel nuttig zal zijn tijdens het halen van je vaarbewijs.'' 
- Marc Verbeek
''Het is me gelukt! Dankzij jou trainingen heb ik eindelijk mijn vaarbewijs gehaald. Ik heb ook veel aan jou e-book gehad, de valkuilen kwamen er zeker in voor. bedankt voor de informatie!''
- Joost Groenveld
''Ik heb eindelijk mijn vaarbewijs, ik heb heel veel aan jouw gratis e-book gehad, daar wil ik je voor bedanken. ik heb gelukkig de valkuilen kunnen voorkomen wat ook de bedoeling was!''
- Gabriëlla van Dijk 
'' Ik heb mezelf goed kunnen voorbereiden voor de vaarbewijs. Ik heb er een positief gevoel over, en heb veel informatie uit het gratis e-book kunnen halen, wat voor later relevant zal zijn.''