Wat is onder beweegbare brug varen?

Hoe moet ik onder een beweegbare brug varen

Onder een beweegbare brug varen
Je wil met je vaartuig onder een beweegbare brug varen, maar wat als dit niet kan? Dan moet je om te beginnen de brugwachter oproepen en vragen of hij de brug wil openen voor je. Er zijn dan een aantal stappen die je moet doorlopen om onder een beweegbare brug te varen:

  1. Als je schip voorzien is van een marifoon, dan moet je deze eerst afstellen op het kanaal dat door het betreffende bord wordt aangegeven. Het beste wat je kunt doen is contact opnemen met de brugwachter via de marifoon als dat mogelijk is. Als jij zelf geen marifoon aan boord hebt dan geef je een lange stoot en dan nog een korte stoot en nog een lange stoot. Je kunt ook de keuze maken om de brugwachter te roepen en dan geef je hem het verzoek om de brug te openen voor je. 
  2. Je moet sowieso snelheid verminderen als je onder een beweegbare brug wil varen. Je moet bij het betreffende bord stoppen en aansluiten in de rij met alle wachtende schepen. Je gaat daar dan wachten tot de brug open gaat, en het licht moet dan ook op groen staan om door te mogen varen.
  3. Je gaat altijd op volgorde van aankomst onder de brug door varen. Als de brugwachter je toestemming geeft om een schip voorbij te gaan dan moet je dat advies opvolgen.

 

Let op: Bij een beweegbare brug mag jij GEEN brandstof bijvullen! Het zijn de regels waar iedereen die onder een beweegbare brug gaat varen zich aan moet houden. Je moet ook altijd de instructies van een brugwachter opvolgen. Zorg daarom ook dat je wanneer het mogelijk is een marifoon aan boord hebt zodat je bereikbaar bent en hen kunt bereiken. 


Nog meer oefenen?

Wil je oefenen om te kunnen slagen voor het vaarbewijs? Doe dan de vaarbewijs cursus van Turbo Vaarbewijs. Met de vaarbewijs cursus kun je tegen een vergoeding levenslang de belangrijkste onderdelen van het vaarbewijs onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert bij het CBR examen en je zult hoger scoren bij de verschillende onderdelen. Bekijk hieronder 👇 onze trainingspakketten.

                        

vaarbewijs 1 cursus
€ 154,-
€ 97,-
  • Na de aankoop direct toegang
  • life time toegang
  • Onze klantenservice staat voor je klaar
  • Meer dan 361 tevreden klanten gingen u voor

(prijs zal binnenkort weer stijgen)

Twijfel je nog?

Geen risico met onze 30 dagen ‘niet goed geld terug’-garantie!

''Geweldig, de 12 valkuilen heeft mij heel ver geholpen tijdens het theorie examen voor mijn vaarbewijs. Het e-book geeft heel veel waardevolle informatie, wat heel nuttig zal zijn tijdens het halen van je vaarbewijs.'' 

- Arjen Vermeulen

''Het is me gelukt! Dankzij jouw trainingen heb ik eindelijk mijn vaarbewijs gehaald. Ik heb ook veel aan jouw e-book gehad, de valkuilen waren heel herkenbaar. Bedankt voor de informatie!''
Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op het vaarbewijs
- Marc Verbeek
''Ik heb eindelijk mijn vaarbewijs, ik heb heel veel aan jouw gratis e-book gehad, daar wil ik je voor bedanken. Ik heb gelukkig de valkuilen kunnen voorkomen, wat ook de bedoeling was!''
een foto van een man die een reactie heeft achter gelaten over ons e-book van vaarbewijs
- Joost Groenveld