Wat is man over boord?

Wat is MAN-OVER-BOORD

23 september 2022

MAN-OVER-BOORD
 
Je hebt vast wel eens gehoord van man-over-boord, maar wat moet je dan doen? Het wordt geroepen als er iemand over boord is gevallen. Maar wat moet je dan doen?

  1. Het eerste wat je altijd moet doen is heel hard schreeuwen man-over-boord. Het gaat er namelijk om dat iedereen weet dat er wat aan de hand is, want niet iedereen zal gezien hebben wat er is gebeurd.
  2. Het volgende wat je gaat doen is roepen naar de drenkeling en dan roep je zwem of drijf. Het kan zijn dat de drenkeling in shock verstijft is geraakt in het water en dat kan ook door de kou komen. Daardoor kan het zijn dat hij vergeet om te zwemmen en dan zal hij verdrinken. 
  3. De volgende stap is dat je gaat wijzen. Je laat altijd een bemanningslid naar de drenkeling wijzen. Anders kun jij een drenkeling snel uit het oog verliezen door bijvoorbeeld de golven. 
  4. Je gaat er een reddingsboei naartoe gooien, dit moet je een paar meter bovenwinds van de drenkeling doen.
  5. Je activeert vervolgens de MOB functies op de GPS en dan stuur je het achterschip weg van de drenkeling. 


Nog meer oefenen?

Wil je oefenen om te kunnen slagen voor het vaarbewijs? Doe dan de vaarbewijs cursus van Turbo Vaarbewijs. Met de vaarbewijs cursus kun je tegen een vergoeding levenslang de belangrijkste onderdelen van het vaarbewijs onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert bij het CBR examen en je zult hoger scoren bij de verschillende onderdelen. Bekijk hieronder 👇 onze trainingspakketten.

vaarbewijs 1 cursus
€ 154,-
€ 97,-
  • Na de aankoop direct toegang
  • life time toegang
  • Onze klantenservice staat voor je klaar
  • Meer dan 361 tevreden klanten gingen u voor

(prijs zal binnenkort weer stijgen)

Twijfel je nog?

Geen risico met onze 30 dagen ‘niet goed geld terug’-garantie!

''Geweldig, de 12 valkuilen heeft mij heel ver geholpen tijdens het theorie examen voor mijn vaarbewijs. Het e-book geeft heel veel waardevolle informatie, wat heel nuttig zal zijn tijdens het halen van je vaarbewijs.'' 

- Arjen Vermeulen

''Het is me gelukt! Dankzij jouw trainingen heb ik eindelijk mijn vaarbewijs gehaald. Ik heb ook veel aan jouw e-book gehad, de valkuilen waren heel herkenbaar. Bedankt voor de informatie!''
Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op het vaarbewijs
- Marc Verbeek
''Ik heb eindelijk mijn vaarbewijs, ik heb heel veel aan jouw gratis e-book gehad, daar wil ik je voor bedanken. Ik heb gelukkig de valkuilen kunnen voorkomen, wat ook de bedoeling was!''
een foto van een man die een reactie heeft achter gelaten over ons e-book van vaarbewijs
- Joost Groenveld