Wat is een reddingsboei?

Wat is een reddingsboei

26 september 2022

Reddingsboei

Een reddingsboei kent iedereen wel, maar wat is het nu precies? Het is een speciaal reddingsmiddel, maar ook een drijfhulpmiddel. Het wordt gebruikt om personen die in het water zijn geraakt door bepaalde omstandigheden en dan niet kunnen zwemmen of geen reddingsvest aan hebben. Als je dan een reddingsboei inzet, dan is het doel dat mensen zo langer op het water kunnen blijven drijven. De kans dat ze dan gered worden, wordt zo vergroot. Meestal heeft een reddingsboei een ronde vorm. Echter komen ze ook voor in hoefijzervorm.

 

Waar kom je een reddingsboei tegen?

De reddingsboei kun je op verschillende plaatsen tegenkomen, zoals bij een sluis, maar ook bij schepen, booreilanden, kanalen, rivieren en bij de reddingsbrigadepost. Een reddingsboei heeft minimaal een doorsnede van 40 cm. Om de boeien heen is een grijplijn aanwezig, deze kunnen de mensen die te water zijn geraakt dan vastpakken en daar kunnen ze zich ook aan vasthouden. 

 

Welke soorten reddingsboeien zijn er? 

Als je je verder gaat verdiepen in de reddingsboeien dan kom je verschillende soorten tegen:

  1. Je hebt een reddingsboei met een drijvende lijn. Je kunt hiermee een slachtoffer op de kant trekken.
  2. Je hebt een reddingsboei met een zelf ontbrandend licht. Je vindt deze boeien met name op veerboten en schepen. Op het moment dat de reddingsboei in het water is gevallen, gaat er vanzelf een lampje branden. Hierdoor kunnen in de nacht de mensen die te water zijn geraakt ook worden gevonden. 
  3. Je hebt nog een reddingsboei met een zelf ontbrandend licht en ook nog met een automatisch rooksignaal. Veerboten en schepen hebben ze voornamelijk aan boord. Als deze reddingsboei in het water terecht komt, dan gaat er vanzelf een lampje branden en dan wordt er ook een rooksignaal afgegeven. 

 

Nog meer oefenen?

Wil je oefenen om te kunnen slagen voor het vaarbewijs? Doe dan de vaarbewijs cursus van Turbo Vaarbewijs. Met de vaarbewijs cursus kun je tegen een vergoeding levenslang de belangrijkste onderdelen van het vaarbewijs onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert bij het CBR examen en je zult hoger scoren bij de verschillende onderdelen. Bekijk hieronder 👇 onze trainingspakketten.

 

vaarbewijs 1 cursus
€ 154,-
€ 97,-
  • Na de aankoop direct toegang
  • life time toegang
  • Onze klantenservice staat voor je klaar
  • Meer dan 361 tevreden klanten gingen u voor

(prijs zal binnenkort weer stijgen)

Twijfel je nog?

Geen risico met onze 30 dagen ‘niet goed geld terug’-garantie!

''Geweldig, de 12 valkuilen heeft mij heel ver geholpen tijdens het theorie examen voor mijn vaarbewijs. Het e-book geeft heel veel waardevolle informatie, wat heel nuttig zal zijn tijdens het halen van je vaarbewijs.'' 

- Arjen Vermeulen

''Het is me gelukt! Dankzij jouw trainingen heb ik eindelijk mijn vaarbewijs gehaald. Ik heb ook veel aan jouw e-book gehad, de valkuilen waren heel herkenbaar. Bedankt voor de informatie!''
Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op het vaarbewijs
- Marc Verbeek
''Ik heb eindelijk mijn vaarbewijs, ik heb heel veel aan jouw gratis e-book gehad, daar wil ik je voor bedanken. Ik heb gelukkig de valkuilen kunnen voorkomen, wat ook de bedoeling was!''
een foto van een man die een reactie heeft achter gelaten over ons e-book van vaarbewijs
- Joost Groenveld