Wat is een passagiersschip

23 september 2022

Passagiersschip

Middels deze tekst leggen we je meer uit over de passagiersschip betekenis. Een passagierschip worden namelijk voor diverse toepassingen gebouwd. Je zou hierbij kunnen denken aan een schip voor een rondvaart, een schip voor een riviercruise, maar ook een veerboot (zoals de veerboot naar Texel en naar het vaste land bijvoorbeeld). Ze worden dus ook ingezet voor het vervoeren van mensen en auto’s op plaatsen waar geen bruggen zijn.

Betekenis passagierschip

Een binnenvaartschip welke mensen vervoert, noemen we een passagiersschip. Veel mensen in ons land hebben hier al eens gebruik van gemaakt, bijvoorbeeld om naar hun werk te gaan of als ze op vakantie gaan. Maar ook voor een dagje uit (rondvaart) kun je gebruik maken van een passagiersschip. De hoofdfunctie van een passagiersschip is echt het vervoeren van passagiers. De nationale en Europese wetten en de Internationale Maritieme Organisatie zeggen dat een passagiersschip een schip is als ze meer dan twaalf passagiers worden vervoerd. Het gaat dan over het aantal mensen welke niet werkzaam zijn op dit schip.

Regels passagiersschip

Er gelden op een passagiersschip ook regels. Als een passagiersschip op zee gaat dan moet er bijvoorbeeld een arts aanwezig zijn en dan moeten ze zich ook houden aan speciale veiligheidseisen.

Verschillende soorten passagiersschepen

Er bestaan verschillende soorten passagiersschepen zoals:

  1. Mailboot, het gaat dan over een passagiersschip waarbij aan de hand van een vast schema passagiers vervoerd worden over een langere afstand.
  2. Veerboot, wordt over de hele wereld volop gebruikt om passagiers via een vaste verbinding en vaak ook op vaste tijden te vervoeren over een korte of middellange afstand.
  3. Cruiseschip, het is een schip wat in wordt gezet als plezierreis. Het wordt vaak omschreven als een groot drijvend hotel met veel luxe en entertainment aan boord. Ze stoppen vaak in diverse havens, zodat de passagiers ook van boord kunnen om te shoppen of om de boel daar te verkennen.
vaarbewijs 1 cursus
€ 154,-
€ 97,-
  • Na de aankoop direct toegang
  • life time toegang
  • Onze klantenservice staat voor je klaar
  • Meer dan 361 tevreden klanten gingen u voor

(prijs zal binnenkort weer stijgen)

Twijfel je nog?

Geen risico met onze 30 dagen ‘niet goed geld terug’-garantie!

''Geweldig, de 12 valkuilen heeft mij heel ver geholpen tijdens het theorie examen voor mijn vaarbewijs. Het e-book geeft heel veel waardevolle informatie, wat heel nuttig zal zijn tijdens het halen van je vaarbewijs.'' 

- Arjen Vermeulen

''Het is me gelukt! Dankzij jouw trainingen heb ik eindelijk mijn vaarbewijs gehaald. Ik heb ook veel aan jouw e-book gehad, de valkuilen waren heel herkenbaar. Bedankt voor de informatie!''
Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op het vaarbewijs
- Marc Verbeek
''Ik heb eindelijk mijn vaarbewijs, ik heb heel veel aan jouw gratis e-book gehad, daar wil ik je voor bedanken. Ik heb gelukkig de valkuilen kunnen voorkomen, wat ook de bedoeling was!''
een foto van een man die een reactie heeft achter gelaten over ons e-book van vaarbewijs
- Joost Groenveld