Wat zijn accu´s

Wat zijn accu´s

23 september 2022

Accu's

Accu’s zijn een onderdeel van de boordstroom installatie. De accu’s dienen in eerste plaats voor het starten van de motor door het kunnen leveren van de stroom voor de startmotor. In jachten en tegenwoordig ook de vrachtschepen wordt echter steeds meer elektronica gebruikt en hebben deze boten vaak grote accupakketten aan boord om zonder walstroom alsnog zelfvoorzienend te kunnen zijn. De accu’s worden weer aangevuld door het draaien van de motor, een acculader op walstroom of zonnepanelen op het dak.

 

Een accu zorgt voor de stroomvoorziening aan boord. Bij kleine schepen moeten we dan vaak denken aan 12 Volt accu’s en op de grote schepen aan 24 Volt accu’s. De accu is dan bedoeld om de motor te kunnen starten en om de andere apparatuur aan boord van je schip te laten werken (zoals bijvoorbeeld een radio).

Schakelingen van accu’s

Accu’s kunnen op twee manieren worden geschakeld en dat is parallel en in serie. Bij een parallelschakeling ga jij de + verbinden van twee 12 Volt accu’s en je gaat ook de – van de twee accu’s met elkaar verbinden. Hierdoor blijft de spanning wel 12 Volt van de schakeling, maar het voordeel is dan wel dat de schakeling twee keer zoveel stroom levert als één accu.

Een serieschakeling is een andere optie en daarbij koppel je twee accu’s aan elkaar en dan pak jij de ene + van de accu van 12 Volt en die verbind je met de – van de andere accu van 12 Volt. Hierbij wordt de spanning van de schakeling 24 Volt. Hierbij is het vermogen van de schakeling dus groter geworden dan één accu.


Nog meer oefenen?

Wil je oefenen om te kunnen slagen voor het vaarbewijs? Doe dan de vaarbewijs cursus van Turbo Vaarbewijs. Met de vaarbewijs cursus kun je tegen een vergoeding levenslang de belangrijkste onderdelen van het vaarbewijs onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert bij het CBR examen en je zult hoger scoren bij de verschillende onderdelen. Bekijk hieronder 👇 onze trainingspakketten.

vaarbewijs 1 cursus
€ 154,-
€ 97,-
  • Na de aankoop direct toegang
  • life time toegang
  • Onze klantenservice staat voor je klaar
  • Meer dan 361 tevreden klanten gingen u voor

(prijs zal binnenkort weer stijgen)

Twijfel je nog?

Geen risico met onze 30 dagen ‘niet goed geld terug’-garantie!

''Geweldig, de 12 valkuilen heeft mij heel ver geholpen tijdens het theorie examen voor mijn vaarbewijs. Het e-book geeft heel veel waardevolle informatie, wat heel nuttig zal zijn tijdens het halen van je vaarbewijs.'' 

- Arjen Vermeulen

''Het is me gelukt! Dankzij jouw trainingen heb ik eindelijk mijn vaarbewijs gehaald. Ik heb ook veel aan jouw e-book gehad, de valkuilen waren heel herkenbaar. Bedankt voor de informatie!''
Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op het vaarbewijs
- Marc Verbeek
''Ik heb eindelijk mijn vaarbewijs, ik heb heel veel aan jouw gratis e-book gehad, daar wil ik je voor bedanken. Ik heb gelukkig de valkuilen kunnen voorkomen, wat ook de bedoeling was!''
een foto van een man die een reactie heeft achter gelaten over ons e-book van vaarbewijs
- Joost Groenveld