Wat is een beperkingsteken varen?

Wat is beperkingstekens varen

Beperkingstekens varen

Als het over het varen gaat, dan moet jij de beperkingstekens herkennen en de betekenis kennen. Je wil er namelijk niet aan denken dat jij een teken hebt gemist of de betekenis niet kent en het gaat dan mis op het water. Voorkomen is beter dan genezen dus zorg dat jij de beperkingstekens van het varen kent en hier ook naar gaat handelen. Je bent samen met de andere mensen die zich op het water bevinden verantwoordelijk voor jullie eigen doen en laten. Houd je daarom aan de regels en help elkaar waar het kan. Er kan altijd iemand zijn die hulp nodig heeft en dan ben jij verplicht om bij te staan waar je kunt. Zelf zou je namelijk ook blij zijn als je hulp krijgt als je deze nodig hebt.  

 

Tekens die je hierbij tegen gaat komen zijn:

  1. Een beperkte waterdiepte (dit is soms aangegeven in cm in het bord zelf). 
  2. De beperkte doorvaarhoogte (de beschikbare doorvaarhoogte in meter kan aangegeven zijn op het bord).
  3. De beperkte breedte van de doorvaart of het vaarwater (de beschikbare breedte kan dan in meters aan zijn gegeven in het bord). 
  4. Vaarbeperkingen, dan moet je verdere inlichtingen vragen.
  5. Het vaarwater bevindt zich op afstand van de oever. Er staat dan een cijfer in het bord en dat geeft dan aan hoeveel meter je uit de oever dient te blijven. 

Er zijn dus verschillende borden met tekens die je tegen kunt komen. Let daarbij dan goed op de getallen die zich op de borden bevinden en handel daar ook naar! 


Nog meer oefenen?

Wil je oefenen om te kunnen slagen voor het vaarbewijs? Doe dan de vaarbewijs cursus van Turbo Vaarbewijs. Met de vaarbewijs cursus kun je tegen een vergoeding levenslang de belangrijkste onderdelen van het vaarbewijs onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert bij het CBR examen en je zult hoger scoren bij de verschillende onderdelen. Bekijk hieronder 👇 onze trainingspakketten.

 

vaarbewijs 1 cursus
€ 154,-
€ 97,-
  • Na de aankoop direct toegang
  • life time toegang
  • Onze klantenservice staat voor je klaar
  • Meer dan 361 tevreden klanten gingen u voor

(prijs zal binnenkort weer stijgen)

Twijfel je nog?

Geen risico met onze 30 dagen ‘niet goed geld terug’-garantie!

''Geweldig, de 12 valkuilen heeft mij heel ver geholpen tijdens het theorie examen voor mijn vaarbewijs. Het e-book geeft heel veel waardevolle informatie, wat heel nuttig zal zijn tijdens het halen van je vaarbewijs.'' 

- Arjen Vermeulen

''Het is me gelukt! Dankzij jouw trainingen heb ik eindelijk mijn vaarbewijs gehaald. Ik heb ook veel aan jouw e-book gehad, de valkuilen waren heel herkenbaar. Bedankt voor de informatie!''
Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op het vaarbewijs
- Marc Verbeek
''Ik heb eindelijk mijn vaarbewijs, ik heb heel veel aan jouw gratis e-book gehad, daar wil ik je voor bedanken. Ik heb gelukkig de valkuilen kunnen voorkomen, wat ook de bedoeling was!''
een foto van een man die een reactie heeft achter gelaten over ons e-book van vaarbewijs
- Joost Groenveld