Wat zijn scheidingstonnen?

Wat zijn scheidingstonnen

Scheidingstonnen
Wanneer dat je gaat varen is het belangrijk dat je goed weet waar een splitsing van een vaarwater zich bevindt. Dit wordt aangegeven met scheidingstonnen. Er zijn dan een paar dingen van groot belang om te weten. Als er sprake is van een splitsing met het hoofdvaarwater rechts, dan wordt dit door middel van een stompe ton aangegeven in de kleuren rood, groen, rood. Let op want het topteken van de ton is dan een RODE kegel. 

 

Je kunt ook een splitsing met het hoofdvaarwater links treffen en dit wordt dan aangegeven door middel van een puntvormige ton en dan in de kleuren groen, rood, groen. Let hierbij ook weer goed op want het topteken hierbij is de groene kegel.

 

Binnen het maritiem betonningssysteem wordt een splitsing van gelijk belang door middel van een cardinale ton aangegeven. Hierbij moet je goed letten op de positie, want een positie van het gevaar zal bepalend zijn voor welke cardinaal de splitsing van gelijk belang aangeeft. 

 

Zorg daarom dat jij de scheidingstonnen goed kunt onderscheiden, weet waar je op moet letten en aan welke kleuren je moet denken. Het is belangrijk altijd de regels goed te kennen, zodat je veilig kunt varen. 


Nog meer oefenen?

Wil je oefenen om te kunnen slagen voor het vaarbewijs? Doe dan de vaarbewijs cursus van Turbo Vaarbewijs. Met de vaarbewijs cursus kun je tegen een vergoeding levenslang de belangrijkste onderdelen van het vaarbewijs onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert bij het CBR examen en je zult hoger scoren bij de verschillende onderdelen. Bekijk hieronder 👇 onze trainingspakketten.

 

 

vaarbewijs 1 cursus
€ 154,-
€ 97,-
  • Na de aankoop direct toegang
  • life time toegang
  • Onze klantenservice staat voor je klaar
  • Meer dan 361 tevreden klanten gingen u voor

(prijs zal binnenkort weer stijgen)

Twijfel je nog?

Geen risico met onze 30 dagen ‘niet goed geld terug’-garantie!

''Geweldig, de 12 valkuilen heeft mij heel ver geholpen tijdens het theorie examen voor mijn vaarbewijs. Het e-book geeft heel veel waardevolle informatie, wat heel nuttig zal zijn tijdens het halen van je vaarbewijs.'' 

- Arjen Vermeulen

''Het is me gelukt! Dankzij jouw trainingen heb ik eindelijk mijn vaarbewijs gehaald. Ik heb ook veel aan jouw e-book gehad, de valkuilen waren heel herkenbaar. Bedankt voor de informatie!''
Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op het vaarbewijs
- Marc Verbeek
''Ik heb eindelijk mijn vaarbewijs, ik heb heel veel aan jouw gratis e-book gehad, daar wil ik je voor bedanken. Ik heb gelukkig de valkuilen kunnen voorkomen, wat ook de bedoeling was!''
een foto van een man die een reactie heeft achter gelaten over ons e-book van vaarbewijs
- Joost Groenveld