Boek vaarbewijs 2

Boek vaarbewijs 2

Staat het examen vaarbewijs 2 binnenkort gepland? Dan is het tijd om je goed voor te bereiden en te zorgen dat je het juist boek vaarbewijs 2 in handen hebt! Je hebt namelijk meerdere vaarbewijs boeken die je kunt gebruiken, maar het gaat er om dat je wel de juiste gebruikt. Kies een boek vaarbewijs 2 met voldoende oefenvragen zodat jij de stof ook direct eigen kunt maken en kunt controleren of je alles begrijpt. Je hebt je Klein Vaarbewijs 1 misschien al een hele tijd geleden behaald, dan is het nu tijd om je er weer opnieuw in te verdiepen. Een vaarbewijs nodig? Het begint allemaal met leren, goed de theorie eigen maken, dan examen doen en dan kijken of het is gelukt! Als dat zo is dan mag jij veilig varen over alle wateren waar je met vaarbewijs 2 mag komen. Zorg dat jij snel de juiste boeken in huis hebt, ga dan aan de slag met een online vaarbewijs cursus en dan ben je pas echt goed voorbereid op wat er komen gaat.

 

Inhoudsopgave

 

Meer over het boek vaarbewijs 2

Welke vaarbewijs boeken heb je nodig? Daar moet je je eens goed in verdiepen want je hebt diverse mogelijkheden. Je hebt verschillende vaarbewijs boeken die wij je aanraden. Een paar boeken welke wij je ook aanraden zijn bijvoorbeeld: 

 • Het vaarbewijs 1 en 2 boek met koersplotter (Portland Course Plotter)Vaarbewijs Theorie Pakket volgens de CBR examenrichtlijn - Geschikt voor Nederlands vaarbewijs.
 • ANWB - Cursusboek Klein Vaarbewijs I en II + Online ExamentrainingOpleiding voor het examen. Boek + Online examentraining KVB1 en KVB2.
 • Studiewijzer Klein Vaarbewijs 1 & 2alles wat u moet weten voor het examen.
 • Vaarbewijs Theorieboek KVB 1 2022 – Nederland – CBR Cursusboek Klein VaarbewijsDit is het nieuwste vaarbewijs theorieboek / cursusboek van Nederland.

De boeken kun je direct online bestellen en heb je dan vaak al binnen een dag binnen. Het leren kan dus ook snek plaatsvinden want des te eerder kun je je vaarbewijs aanvragen.


Vaarbewijs boeken en voordelen

Veel mensen vinden het fijn om een boek vaarbewijs 2 in hun bezit te hebben zodat ze kunnen beginnen met leren. Het leren uit een boek zorgt dan ook voor een groot aantal voordelen:

 • Om te beginnen heb je alle informatie die je moet kennen in een boek bij de hand. Je zou het boek ook eenvoudig mee kunnen nemen in de trein of bus als je met het OV naar je werk of naar school gaat. Maar ook als je op het werk of net waar je bent even vrij hebt kun je je boek erbij pakken en even leren.
 • Je weet welke vragen je kunt verwachten op je vaarbewijs 2 examen, KVB2. Er staan in het boek vaak per hoofdstuk een paar oefenvragen en dan kun je kijken of je de informatie van dat hoofdstuk goed beheerst (of dat je nog even verder moet leren).
 • Een boek betaal je één keer en dan is het jouw eigendom. 
 • In de boeken staat alle stof die je moet kennen over navigeren, SWR, brandblusser, reddingsvesten en ga zo maar door.

 

Boek vaarbewijs 2 online bestellen

Eerst moet je even nagaan welk boek vaarbewijs 2 je nodig hebt en dan is het met een paar drukken op de knop zo online besteld. Het kan zijn dat je nog een ander boek wil bestellen, omdat je dan nog meer te weten komt over het varen zelf. Het kan dan net wat meer verdieping zijn of anders zijn omschreven. De basis van de boeken is hetzelfde, maar het kan net op een andere manier worden uitgelegd die jij prettiger vindt. Je moet in ieder geval ook de stof van vaarbewijs 1, KVB1, nog even herhalen. Op deze manier zorg jij ervoor dat de voorrangsregels weer fris in je geheugen zitten, net als wat je moet doen bij slecht zicht varen e.d.

Leer je alleen uit boeken?

Het kan zijn dat het voor jou voldoende is om uit de boeken te leren, maar veel mensen vinden het ook wel fijn om meer duidelijkheid te krijgen over de stof. Je kunt daarbij denken aan het kijken van een video (online). Hierdoor kun jij de context vaak beter begrijpen. Je legt dan ook de link sneller en kunt het vaak ook beter onthouden (omdat je dan een voorbeeld hebt waar je je aan vast kunt houden). Het kan ook zijn dat je liever een filmpje kijkt dan een boek leest, omdat het visueel beter blijft hangen bij je. Je hebt dan vaak ook extra uitleg dus een boek en een filmpje is ook een goede combinatie om de stof eigen te maken. Een online vaarbewijs cursus is zeker wel aan te raden, dan kun je namelijk ook toegang krijgen tot oefenexamens en dan volop oefenen zodat je goed bent voorbereid op het examen wat je bij het CBR af gaat leggen.


Boek vaarbewijs 2, tips om te leren

Nog een paar tips om nog beter te leren:

 • Het beste kun je per hoofdstuk een samenvatting maken. Je maakt de stof dan sneller eigen en dan hoef je niet iedere keer het hele boek door te nemen als je even een hoofdstuk wil herhalen. 
 • Belangrijke begrippen kun je markeren of extra opschrijven met de betekenis. Als je dit dan een paar keer per dag doorneemt zal je het ook beter onthouden. Hang een lijstje met lastige woorden op een plaats waar je vaak komt en dan kun je het sneller eigen maken.
 • Wat belangrijk is in een samenvatting kun je beter markeren zodat daar direct je aandacht naar toe gaat als je de papieren erbij pakt. 
 • Oefenexamens maken helpt je ook om te wennen aan het doen van een examen. Je kunt dan minder zenuwachtig zin op het echte examen.
 • Stof herhalen is van belang, voor vaarbewijs 2 moet je dus ook even de stof van vaarbewijs 1 doornemen, dan ben je weer op de hoogte van alle regels. 
 • Pak op tijd pauze tijdens het leren, doe leuke dingen tussendoor zodat je hoofd ook even tijd heeft om alles te verwerken.

Nog meer oefenen?

Wil je oefenen om te kunnen slagen voor het vaarbewijs? Doe dan de vaarbewijs cursus van Turbo Vaarbewijs. Met de vaarbewijs cursus kun je tegen een vergoeding levenslang de belangrijkste onderdelen van het vaarbewijs onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert bij het CBR examen en je zult hoger scoren bij de verschillende onderdelen. Bekijk hieronder 👇 onze trainingspakketten.

vaarbewijs 1 cursus
€ 154,-
€ 97,-
 • Na de aankoop direct toegang
 • life time toegang
 • Onze klantenservice staat voor je klaar
 • Meer dan 361 tevreden klanten gingen u voor

(prijs zal binnenkort weer stijgen)

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

''Geweldig, de 12 valkuilen heeft mij heel ver geholpen tijdens het theorie examen voor mijn vaarbewijs. Het e-book geeft heel veel waardevolle informatie, wat heel nuttig zal zijn tijdens het halen van je vaarbewijs.'' 

- Arjen Vermeulen

''Het is me gelukt! Dankzij jouw trainingen heb ik eindelijk mijn vaarbewijs gehaald. Ik heb ook veel aan jouw e-book gehad, de valkuilen waren heel herkenbaar. Bedankt voor de informatie!''
Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op het vaarbewijs
- Marc Verbeek
''Ik heb eindelijk mijn vaarbewijs, ik heb heel veel aan jouw gratis e-book gehad, daar wil ik je voor bedanken. Ik heb gelukkig de valkuilen kunnen voorkomen, wat ook de bedoeling was!''
een foto van een man die een reactie heeft achter gelaten over ons e-book van vaarbewijs
- Joost Groenveld