09 januari 2023 

Online vaarbewijs

Online vaarbewijs

Je bent dol op varen en wil graag je online vaarbewijs halen halen, maar hoe begin je? Hoe moet je oefenen? Welke stof moet je beheersen? Het is van groot belang dat je goed bent voorbereid en weet dat je ook een online vaarbewijs cursus kunt volgen, op je eigen tempo, om alle informatie op je gemak eigen te maken. Daar informeren wij je ook graag over. Maar waar het om gaat, is dat jij weet dat je jezelf goed moet voorbereiden. We geven je informatie over de cursus, het aanmelden bij het CBR en je krijgt oefenvragen (en antwoorden) zodat je alvast kunt wennen aan het klein vaarbewijs examen. Heb jij dus binnenkort een vaarbewijs nodig? Begin dan alvast om jezelf voor te bereiden en dat begint hier.

Inhoudsopgave

 

 Online vaarbewijs halen

Online vaarbewijs halen

Voor iedereen die zijn of haar vaarbewijs wil halen, is online voor je vaarbewijs oefenen een hele goede keuze. Het gaat er om dat jij weet wat er van je wordt verwacht. Bij vaarbewijs 1 krijg je bijvoorbeeld te maken met de reglementen, maar ook met stuurboord, bakboord, voorrangsregels en je moet weten wat een klein schip is bijvoorbeeld. Het is puur theorie die je jezelf eigen moet maken. Je krijgt er geen praktijkexamen bij, maar je moet wel weten hoe je in de praktijk moet handelen. Zo moet je bijvoorbeeld weten welke boot wanneer voorrang heeft, of wat je moet doen bij bepaalde vaarborden.

Je moet weten wat een bord wil zeggen met bepaalde kleuren strepen, je moet weten waar je wel of niet mag ankeren of waar je mag zwemmen. Zorg dat jij alle verkeersborden voor het water goed kent. Maar als je zelf met je boot het water op wil gaan, dan moet je ook weten hoe dat jij de manoeuvres uit moet voeren. Dit leer je uit de vaarbewijs boeken, maar leer je ook in de praktijk door zelf te oefenen (op een plaats waar het rustig is en je niemand in de weg vaart).


Cursus volgen

Niet iedereen kan snel en goed leren uit een boek, sommige mensen hebben liever alles visueel en krijgen uitleg over het vaarbewijs. Zo kun je het wellicht beter onthouden. Een online vaarbewijs cursus is altijd examengericht en afwisselend. Alle lesstof is afgestemd op de exameneisen van het CBR. Het zijn allemaal meerkeuzevragen en je kunt ook vooraf oefenexamens maken om alvast na te gaan hoe het is om echt examen te doen. Dit zou je gerust kunnen stellen omdat je weet wat er van je wordt verwacht.

Het advies is om goed voor jezelf na te gaan wat je wil doen, wil je de vaarbewijs boeken uit je hoofd leren, wil je een klassikale cursus volgen of wil je graag een online vaarbewijs cursus volgen met video’s en alles er op en er aan? Dit laatste is een hele goede keuze, waarom? Omdat je dan voor een vast bedrag zoveel en zo lang kunt oefenen als je maar wil. Je krijgt erg veel oefenstof, veel oefenexamens en je wordt echt klaargestoomd voor het vaarbewijs examen. Alles wat je nodig hebt wordt behandeld in een online vaarbewijs cursus en dat is precies wat je nodig hebt. Verlichting schepen, brandblusser verplicht, is een reddingsvest verplicht? Alles wordt hier beantwoord en dien jij te weten als je op gaat voor vaarbewijs 1.


Online vaarbewijs examen aanmelden CBR

Als je alle stof beheerst van klein vaarbewijs 1 of klein vaarbewijs 2, dan kun je je aanmelden bij het CBR en dat kan allemaal online worden geregeld. Als je klaar bent voor je examen dan kun je je online aanmelden bij het CBR en we leggen je graag uit hoe je dat moet doen:

 • Om te beginnen ga je naar de website van het CBR en daar log je in met je DigiD. Mocht je geen DigiD hebben dan kun jij deze eerst aanvragen op www.digid.nl. Je kunt een vaarbewijs examen aanvragen door in te loggen met DigiD of met een SMS. Daarom is het advies om je telefoon bij de hand te houden tijdens het aanmelden.
 • Als je bent aangemeld dan kun je inloggen en dat is een veilige manier bij het CBR die goed werkt.
 • Je gaat eerst je examen aanvragen. Je moet hier ook een gezondheidsverklaring invullen. Als alle vragen met NEE zijn beantwoord dan wil dat zeggen dat je voldoet aan alle medische eisen dan kun je officieel je vaarbewijs aanvragen.
 • Je kunt een locatie kiezen en een datum, maar als je bent ingelogd kun je dat ook op ieder gewenst moment nog wijzen.

Online vaarbewijs oefenvragen

Oefenvraag 1: Het is verstandig om online een vaarbewijs cursus te volgen, zodat je goed bent voorbereid op je examen.

 • Waar
 • Niet waar

Oefenvraag 2: Bij het CBR kun je je alleen telefonisch aanmelden als je examen wil doen voor je vaarbewijs.

 • Waar
 • Niet waar

Oefenvraag 3: Je moet altijd een gezondheidsverklaring invullen en meenemen bij je vaarbewijs examen.

 • Waar
 • Niet waar

Antwoorden oefenvragen

Antwoord oefenvraag 1:

Dit is waar, het is goed om zoveel als mogelijk te oefenen en als je online een cursus volgt, dan kun je ook oefenexamens maken en weet je hoe het echte examen er aan toe gaat.

Antwoord oefenvraag 2

Dit is niet waar, bij het CBR kun je alles wat te maken heeft met het vaarbewijs examen online regelen. Ook kun je op het laatste moment je examendatum of locatie nog wijzigen.

Antwoord oefenvraag 3

Dit is waar, je hebt een ingevulde gezondheidsverklaring nodig als je op gaat voor je vaarbewijs bij het CBR.

Nog meer oefenen?

Wil je oefenen om te kunnen slagen voor het vaarbewijs? Doe dan de vaarbewijs cursus van Turbo Vaarbewijs. Met de vaarbewijs cursus kun je tegen een vergoeding levenslang de belangrijkste onderdelen van het vaarbewijs onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert bij het CBR examen en je zult hoger scoren bij de verschillende onderdelen. Bekijk hieronder 👇 onze trainingspakketten.

vaarbewijs 1 cursus
€ 154,-
€ 97,-
 • Na de aankoop direct toegang
 • life time toegang
 • Onze klantenservice staat voor je klaar
 • Meer dan 361 tevreden klanten gingen u voor

(prijs zal binnenkort weer stijgen)

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

''Geweldig, de 12 valkuilen heeft mij heel ver geholpen tijdens het theorie examen voor mijn vaarbewijs. Het e-book geeft heel veel waardevolle informatie, wat heel nuttig zal zijn tijdens het halen van je vaarbewijs.'' 

- Arjen Vermeulen

''Het is me gelukt! Dankzij jouw trainingen heb ik eindelijk mijn vaarbewijs gehaald. Ik heb ook veel aan jouw e-book gehad, de valkuilen waren heel herkenbaar. Bedankt voor de informatie!''
Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op het vaarbewijs
- Marc Verbeek
''Ik heb eindelijk mijn vaarbewijs, ik heb heel veel aan jouw gratis e-book gehad, daar wil ik je voor bedanken. Ik heb gelukkig de valkuilen kunnen voorkomen, wat ook de bedoeling was!''
een foto van een man die een reactie heeft achter gelaten over ons e-book van vaarbewijs
- Joost Groenveld