10 januari 2023 

Vaarbewijs boeken

Vaarbewijs boeken

Leren voor je vaarbewijs begint met de juiste vaarbewijs boeken, maar welke zijn dat? Je hebt binnenkort misschien je vaarbewijs nodig en dan is het goed dat je je voor gaat bereiden op je vaarbewijs examen. Ga je op voor Klein Vaarbewijs 1 of Klein Vaarbewijs 2? Hoe dan ook, je zal altijd vaarbewijs boeken nodig hebben en daar leggen wij je graag wat meer over uit. Dankzij de boeken kom je er achter welke stof je moet beheersen en kun je alles eigen maken. Ook heb je speciale boeken met oefenvragen en antwoorden, maar kom jij er alleen met boeken of heb je ook een online vaarbewijs cursus nodig? Hoe meer je gaat leren, hoe beter het is en hoe meer je weet en bent voorbereid op het echte vaarbewijs examen

 

Inhoudsopgave

 

 

Welke vaarbewijs boeken heb je nodig?

Er bestaan verschillende vaarbewijs boeken die je kunt gebruiken om te leren voor je vaarbewijs examen. Een paar boeken die wij je sowieso aan kunnen raden zijn de volgende boeken: 

 • Vaarbewijs 1 en 2 Boek met Koersplotter (Portland Course Plotter)Vaarbewijs Theorie Pakket volgens de CBR examenrichtlijn - Geschikt voor Nederlands vaarbewijs.
 • Studiewijzer Klein Vaarbewijs 1 & 2alles wat u moet weten voor het examen.
 • ANWB - Cursusboek Klein Vaarbewijs I en II + Online ExamentrainingOpleiding voor het examen. Boek + Online examentraining KVB1 en KVB2.
 • Vaarbewijs Theorieboek KVB 1 2022 – Nederland – CBR Cursusboek Klein VaarbewijsDit is het nieuwste vaarbewijs theorieboek / cursusboek van Nederland.

 

Het zijn allemaal boeken die je direct hier kunt bestellen en dan heb je ze vaak een dag later al binnen. Zo kun je al snel beginnen met leren en binnen je vaarbewijs aanvragen.

 

 

Voordelen vaarbewijs boeken

Het leren uit de vaarbewijs boeken zorgt hoe dan ook voor een aantal voordelen:

 • Je hebt alle informatie die je voor je examen moet beheersen bij de hand in een boek en dat kan je overal mee naar toe nemen als je even wil leren (ook in de bus of trein bijvoorbeeld).
 • Je weet precies welke vragen je kunt verwachten op het examen omdat er oefenvragen in het boek staan.
 • Je betaalt eenmalig een prijs voor een boek en dan is het van jou. 

In alle boeken komt de juiste stof aan bod die je moet weten voor je vaarbewijs examen. Denk ook aan verlichting schepen, brandblusser verplicht, reddingsvesten, manoeuvres en wie wanneer voorrang heeft van de schepen op het hoofdvaarwater of nevenvaarwater

Online vaarbewijs boeken bestellen

Als je weet voor welk vaarbewijs je op moet dan kun je online je vaarbewijs boeken bestellen. Sommige mensen bestellen graag twee boeken omdat ze dan kunnen kijken welke manier van leren er het beste bij hen past. Je hebt bijvoorbeeld goede vaarbewijs boeken die veel aandacht besteden aan voorbeelden. Dit is wel fijn omdat je dan een goed beeld hebt van wat zij bedoelen als het gaat over voorrangsregels op het water of bij slecht zicht varen bijvoorbeeld. Stuurboord en bakboord komen uiteraard ook uitgebreid aan bod en moet je ook alles over weten voor je vaarbewijs 1 examen. 

 

Leren uit boeken of meer?

Het is fijn om uit een vaarbewijs boek te leren, maar je kunt nog meer doen om je voor te bereiden:

 • Video’s kijken om de stof beter eigen te maken. Je snapt dan vaak beter in welke context hetgeen wordt bedoeld en je legt de link sneller naar wat zij ergens mee bedoelen.
 • Een filmpje is vaak sneller te begrijpen en volgen dan drie pagina’s uit een boek. Het maakt veel inzichtelijk en als je dan eerst alles hebt gelezen en dan de filmpjes ziet dan snap je het beter. Sommige mensen leren beter als ze het zien en erbij uitleg krijgen.
 • Een online cursus volgen helpt je om de stof nog beter eigen te maken. Je krijgt dan namelijk ook toegang tot oefenexamens en dan kun je je goed voorbereiden op het examen zelf. 

 

Tips leren vaarbewijs boeken

Nog een paar tips om de stof uit de vaarbewijs boeken sneller eigen te maken:

 • Maak per hoofdstuk een samenvatting. Hierdoor kun je de stof sneller eigen maken en hoef je niet iedere keer het hele boek door te bladeren. 
 • Noteer belangrijke begrippen en hun betekenis. Kijk dan een paar keer per dag naar je begrippen en lees ze door, je kunt ze zo beter en sneller onthouden. 
 • Markeer hetgeen wat echt belangrijk is. Dit vraagt dan je aandacht als je er naar kijkt. 
 • Maak oefenexamens. Zo kun je alvast wennen aan het idee om een echt examen te doen. 
 • Blijf de stof herhalen. Hierdoor kun je alles echt eigen maken en blijven onthouden. 
 • Leer in blokken en pak op tijd pauze. Je hebt ook tijd nodig om te ontspannen en alles te verwerken.

 

 

Vaarbewijs boeken oefenvragen

 

Oefenvraag 1: Vaarbewijs 1 kun je prima leren uit een boek, maar een online cursus is aan te raden. Waar of niet waar?

 

Oefenvraag 2: Er zijn verschillende vaarbewijs boeken die je kunt gebruiken om te leren. Waar of niet waar?

 

 

 

Antwoorden oefenvragen

 

Antwoord oefenvraag 1:

 

Dit is waar, uit een boek kun je veel leren maar het is ook goed om een online cursus te volgen waarbij je ook toegang krijgt tot oefenexamens. 

 

Antwoord oefenvraag 2

 

Dit klopt er zijn verschillende boeken die je worden aanbevolen om voor je vaarbewijs te leren.

 

 

 

Nog meer oefenen?

Wil je oefenen om te kunnen slagen voor het vaarbewijs? Doe dan de vaarbewijs cursus van Turbo Vaarbewijs. Met de vaarbewijs cursus kun je tegen een vergoeding levenslang de belangrijkste onderdelen van het vaarbewijs onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert bij het CBR examen en je zult hoger scoren bij de verschillende onderdelen. Bekijk hieronder 👇 onze trainingspakketten.

vaarbewijs 1 cursus
€ 154,-
€ 97,-
 • Na de aankoop direct toegang
 • life time toegang
 • Onze klantenservice staat voor je klaar
 • Meer dan 361 tevreden klanten gingen u voor

(prijs zal binnenkort weer stijgen)

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

''Geweldig, de 12 valkuilen heeft mij heel ver geholpen tijdens het theorie examen voor mijn vaarbewijs. Het e-book geeft heel veel waardevolle informatie, wat heel nuttig zal zijn tijdens het halen van je vaarbewijs.'' 

- Arjen Vermeulen

''Het is me gelukt! Dankzij jouw trainingen heb ik eindelijk mijn vaarbewijs gehaald. Ik heb ook veel aan jouw e-book gehad, de valkuilen waren heel herkenbaar. Bedankt voor de informatie!''
Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op het vaarbewijs
- Marc Verbeek
''Ik heb eindelijk mijn vaarbewijs, ik heb heel veel aan jouw gratis e-book gehad, daar wil ik je voor bedanken. Ik heb gelukkig de valkuilen kunnen voorkomen, wat ook de bedoeling was!''
een foto van een man die een reactie heeft achter gelaten over ons e-book van vaarbewijs
- Joost Groenveld