Cursus vaarbewijs 2

Cursus vaarbewijs 2

Als je je vaarbewijs nodig hebt, dan is het goed om te kijken hoe je snel de stof eigen kunt maken. Jouw doel is natuurlijk om in één keer te slagen voor het vaarbewijs examen. Daarom zijn er verschillende vaarbewijs boeken die je dan moet gebruiken, maar ook is er een cursus vaarbewijs 2 die je dan bij ons kunt volgen. Het voordeel van een online vaarbewijs cursus is dat je ook veel oefenvragen en oefenexamens krijgt zodat je je nog beter kunt voorbereiden op het CBR examen zelf. Zo heb je minder last van zenuwen en heb je er ook meer vertrouwen in dat het goed gaat komen. Heb jij je klein vaarbewijs 1 al behaald? Dan is het nu tijd om een cursus vaarbewijs 2 te volgen en snel op te gaan voor je examen. Maar eerst goed voorbereiden met onze cursus voor vaarbewijs 2 en dan moet het helemaal goedkomen.  

 

Inhoudsopgave

 

 

Je wil graag zo snel als mogelijk met een cursus vaarbewijs 2 beginnen, logisch, want hoe eerder dat je alle stof beheerst, hoe sneller dat je examen kunt afleggen. Het voorbereiden is van groot belang, en wij helpen je dan ook graag met onze cursus vaarbewijs 2. Bij ons kun je de cursus volgen, ieder onderwerp van het examen komt dan uitgebreid aan bod en dan kun je per hoofdstuk oefenvragen maken. Zo kun je snel zien of je alle stof over dat item beheerst en zo ja, dan kun je door naar het volgende onderwerp. Soms heb je nog even wat extra tijd nodig voor een speciaal onderwerp, geen zorgen want ook dan is onze cursus vaarbewijs 2 de beste keuze. Je hebt dan extra oefenexamens die je kunt maken om de stof nog beter eigen te maken. Maar dat is nog niet alles, wij geven je ook tips hoe dat jij je kunt voorbereiden op het theorie examen. 

Herhaling is van belang

Naast dat je onze cursus vaarbewijs 2 gaat volgen, raden wij je aan om ook alle theorie van klein vaarbewijs 1 nog even te herhalen. Je gaat zo even je geheugen opfrissen. Je bent dan weer op de hoogte van de voorrangsregels, stuurboord en bakboord, slecht zicht varen en wat goed zeemanschap is. Dan ga je starten met de cursus vaarbewijs 2 om daar op door te leren.  


Beginnen met leren!

Het is tijd om een keuze te maken en om een begin te maken met het leren uit een vaarbewijs boek. Dit is vaak de eerste start en dan merk je ook snel dat wat extra verdieping en duidelijkheid fijn kan zijn. Denk aan video´s die wij je online aanbieden met onze online vaarbewijs cursus.

Alles over de cursus vaarbewijs 2

Je hebt een doel voor ogen en dat is zo snel als mogelijk je klein vaarbewijs 2 halen. Je moet daarvoor eerst examen doen, maar voordat het zover is, zal je eerst alles moet leren. Je leert alles over het varen op de ruime wateren. Daarvoor heb je een extra vaarbewijs pas nodig en is alleen vaarbewijs 1 niet voldoende. Heb jij vaarbewijs 1 behaald? Dan kun je je klein vaarbewijs 2 examen aanvragen bij het CBR. 


Cursus vaarbewijs 2 volgen, waarom doe je dit?

Je wil graag verder varen dan alleen de gewone wateren waar je met vaarbewijs 1 mag varen. Zo kun je met vaarbewijs 2 ook varen op de kustwateren, maar ook op de Waddenzee, het IJsselmeer, het Markermeer, de Dollard, de Eems, de Westerschelde en de Oosterschelde. Je kunt daarvoor bij ons starten met een cursus vaarbewijs 2. Alle stof die je nodig hebt voor het examen krijg je bij ons aangeboden. Je kunt na het leren alles ook eigen maken dankzij de oefenexamens. Zo ben je op de beste manier voorbereid op het examen. 

 

Voordelen van onze cursus vaarbewijs 2

Als je kiest voor onze cursus vaarbewijs 2 heb je te maken met veel voordelen:

 • Bij ons heb je na aankoop van de cursus vaarbewijs 2 direct toegang tot de cursus. Voor jou wil dat zeggen dat je dus direct kunt beginnen met leren.
 • Je krijgt onbeperkte hulp in de community.
 • We hebben een slagingspercentage van 93%. 
 • Je krijgt 100% slagingsgarantie.
 • We bieden je veel video’s aan zodat je meer inzicht krijgt in de stof en zo alles nog sneller eigen kunt maken.
 • Dankzij de oefenexamens van onze cursus vaarbewijs 2 kun je je optimaal voorbereiden op het echte examen wat jou te wachten staat.

Tips vaarbewijs 2 halen

Nog een paar tips van ons on je vaarbewijs 2 te halen:  

 • Kies direct voor onze cursus vaarbewijs 2 want dan kun jij direct beginnen met leren en alle voordelen ervaren.
 • Blijf de stof van vaarbewijs 1 herhalen zodat je de begrippen weer allemaal kent.
 • Ben goed voorbereid door alle hoofdstukken uit de boeken door te nemen en de oefenvragen te maken.
 • Zorg dat je al onze oefenexamens gaat maken, dan ben je nog beter voorbereid. We bieden je er erg veel aan dus tijd om snel te beginnen met oefenen.
 • Plan het leren niet in één dag, maar zorg dat je de tijd neemt om de stof eigen te maken en plan pauzes in zodat je alles kunt verwerken!
 • Wil je je vaarbewijs snel halen? Dan kies je voor onze cursus vaarbewijs 2. 


Examen vaarbewijs 2

Nog even wat informatie over het examen vaarbewijs 2. Je krijgt namelijk anderhalf uur de tijd om 27 vragen te beantwoorden. Het gaat over 23 meerkeuzevragen zoals je bij vaarbewijs 1 gewend bent en dan nog 4 open vragen en die gaan over het navigeren. Je moet nauwkeurig op een zeekaart kunnen koersen en posities uit kunnen zetten en de afstand vast kunnen stellen. 

 

Nog meer oefenen?

Wil je oefenen om te kunnen slagen voor het vaarbewijs? Doe dan de vaarbewijs cursus van Turbo Vaarbewijs. Met de vaarbewijs cursus kun je tegen een vergoeding levenslang de belangrijkste onderdelen van het vaarbewijs onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert bij het CBR examen en je zult hoger scoren bij de verschillende onderdelen. Bekijk hieronder 👇 onze trainingspakketten.

vaarbewijs 1 cursus
€ 154,-
€ 97,-
 • Na de aankoop direct toegang
 • life time toegang
 • Onze klantenservice staat voor je klaar
 • Meer dan 361 tevreden klanten gingen u voor

(prijs zal binnenkort weer stijgen)

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

''Geweldig, de 12 valkuilen heeft mij heel ver geholpen tijdens het theorie examen voor mijn vaarbewijs. Het e-book geeft heel veel waardevolle informatie, wat heel nuttig zal zijn tijdens het halen van je vaarbewijs.'' 

- Arjen Vermeulen

''Het is me gelukt! Dankzij jouw trainingen heb ik eindelijk mijn vaarbewijs gehaald. Ik heb ook veel aan jouw e-book gehad, de valkuilen waren heel herkenbaar. Bedankt voor de informatie!''
Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op het vaarbewijs
- Marc Verbeek
''Ik heb eindelijk mijn vaarbewijs, ik heb heel veel aan jouw gratis e-book gehad, daar wil ik je voor bedanken. Ik heb gelukkig de valkuilen kunnen voorkomen, wat ook de bedoeling was!''
een foto van een man die een reactie heeft achter gelaten over ons e-book van vaarbewijs
- Joost Groenveld