09 januari 2023 

Vaarbewijs snel

Vaarbewijs snel

Je vaarbewijs snel halen, is dat iets wat je wil ziet zitten? Sommige mensen kunnen hier wel mee uit de voeten. Als jij namelijk snel leert dan wil dat zeggen dat je misschien ook niet veel tijd nodig hebt om de stof eigen te maken over stuurboord en bakboord, over nevenvaarwater, hoofdvaarwateren, ankeren en de voorrangsregels die op het water gelden. Goed dat je van jezelf weet hoe je het beste leert en wat daarin de mogelijkheden zijn. Zorg daarom dat je je hoe dan ook goed voor gaat bereiden en tijdig begint met leren. Wie weet is je vaarbewijs snel halen wel een optie voor je. Je begint dan met klein vaarbewijs 1, dan kun je theorie-examen doen en heb je hopelijk snel je vaarbewijs pasje. Begin hier vandaag de dag mee. Onder aan dit artikel kun je ook alvast wat oefenvragen maken en kijken of je de informatie beheerst (de antwoorden staan er onder).  

 

Inhoudsopgave

 

 

Vaarbewijs snel nodig?

Het kan zijn dat je graag wil varen, maar heb je je vaarbewijs nodig op korte termijn? Dan is het goed om eens te bekijken wat de opties zijn van snel vaarbewijs halen. Sommige mensen hebben voor hun werk een vaarbewijs nodig. Je kunt het dan ook snel nodig hebben, maar je moet je dan wel goed afvragen wat wijsheid is. Ga jij in een dag alle regels erin stampen of leer je liever op je gemak? Het ligt er ook aan hoeveel ervaring je al hebt met varen, hoe breed je kennis is en hoe jij het beste leert. Sommige mensen hoeven iets maar een keer te horen of lezen en ze onthouden het al. Als dat bij jou ook zo is, en je hebt al veel ervaring met het varen zelf op het water, dan is de kans groot dat je binnen hele korte tijd bij het CBR examen kunt doen. Je moet dan wel jezelf op tijd voor het vaarbewijs aanmelden, want er moet wel plaats voor je zijn op de betreffende locatie om je examen af te mogen leggen.  

 

Vaarbewijs snel halen hoe doe je dat?

Het kan zijn dat je graag je vaarbewijs haalt, maar je ziet er tegenop om zoveel dagen of weken te moeten leren. Gelukkig hoeft dat niet, want er zijn genoeg mogelijkheden en manieren die je helpen om de stof snel eigen te maken:

 • Begin op tijd met leren, zo gaat de examen stress/druk eraf. Je kunt dan alles goed verdelen en efficiënt leren. 
 • Maak samenvattingen, zo schrijf je alles op en herhaal je dus ook alles wat je hebt gelezen. 
 • Herhaal de theorie, door te herhalen blijft het beter hangen en ga je zaken herkennen. 
 • Maak oefenexamen, hierdoor krijg je een gevoel bij het examen wat je staat te wachten. Je bent dan rustiger en hebt meer vertrouwen in dat het goed gaat komen omdat je bent voorbereid. 
 • Kijk video’s, visueel is het vaak makkelijker. Je hoort en ziet het en legt dan beter de link met wat er wordt bedoeld. Dit is bijvoorbeeld ideaal bij de voorrangsregels varen, de verlichting van boten en alles wat met bakboord en stuurboord te maken heeft of met hoofdvaarwater en nevenvaarwater.
 • Stel vragen als je er niet uit komt, hierdoor kunnen anderen je helpen en begrijp je de stof zodat je je geen zorgen hoeft te maken over je examen
 • Blijf online oefenexamens maken die je hier worden aangeboden bij de online cursus vaarbewijs! Voor een vast bedrag kun je dan namelijk alle stof eigen maken en dan slaag jij snel voor je examen!


Waarom vaarbewijs snel halen?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom dat jij je vaarbewijs snel wil halen. Misschien heb jij een eigen boot en mag je alleen maar varen als je een vaarbewijs in je bezit hebt. Met een klein vaarbewijs 1 mag jij dan op de kanalen, rivieren en meren varen. Misschien wil je deze zomer graag samen met je familie het water op, vakantie vieren en nog een boot kopen. Je wil dan eerst je vaarbewijs hebben en dan pas de boot halen. Een goede reden om dus snel met je vaarbewijs aan de slag te gaan. 

 

Geldigheid vaarbewijs

Het is goed om te weten hoelang je vaarbewijs geldig is. Als je gaat kijken naar je klein vaarbewijs 1, dan kunnen wij je zeggen dat dit onbeperkte tijd geldig is. Het kan zijn dat er sprake is van een beperkte geldigheidsduur, maar dat is alleen wanneer dat je een medische beperking hebt (hangt er vanaf wat er gaande is).  

 

Kan iedereen een vaarbewijs snel halen?

Een vaarbewijs snel halen kan, maar dan moet je wel minimaal achttien jaar zijn en ook een medische gezondheidsverklaring in hebben gevuld. Als je dan bent geslaagd dan krijg je je pasje en mag jij dus varen op de meren, rivieren en kanalen met je boot.

 

Vaarbewijs snel halen oefenvragen

 

Oefenvraag 1: Hoe kun je een vaarbewijs examen aanvragen?

 

Oefenvraag 2: Hoelang is een vaarbewijs geldig?

 

Oefenvraag 3: Je mag je vaarbewijs examen al eerder doen, maar wanneer krijg je officieel pas het pasje?

 

 

Antwoorden oefenvragen

 

Antwoord oefenvraag 1:

 

Het aanvragen van een vaarbewijs examen is alleen mogelijk bij het CBR. Alles kan online worden geregeld als je er bent ingelogd. 

 

Antwoord oefenvraag 2

 

Een klein vaarbewijs 1 is voor een onbeperkte periode geldig, tenzij je een medische aandoening hebt dan kan er sprake zijn van een beperkte geldigheidsduur. 

 

Antwoord oefenvraag 3

 

Vanaf je achttien jaar kun je je vaarbewijs pasje krijgen en mag je het water op. 

 

 

Nog meer oefenen?

Wil je oefenen om te kunnen slagen voor het vaarbewijs? Doe dan de vaarbewijs cursus van Turbo Vaarbewijs. Met de vaarbewijs cursus kun je tegen een vergoeding levenslang de belangrijkste onderdelen van het vaarbewijs onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert bij het CBR examen en je zult hoger scoren bij de verschillende onderdelen. Bekijk hieronder 👇 onze trainingspakketten.

 


 

 

vaarbewijs 1 cursus
€ 154,-
€ 97,-
 • Na de aankoop direct toegang
 • life time toegang
 • Onze klantenservice staat voor je klaar
 • Meer dan 361 tevreden klanten gingen u voor

(prijs zal binnenkort weer stijgen)

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

''Geweldig, de 12 valkuilen heeft mij heel ver geholpen tijdens het theorie examen voor mijn vaarbewijs. Het e-book geeft heel veel waardevolle informatie, wat heel nuttig zal zijn tijdens het halen van je vaarbewijs.'' 

- Arjen Vermeulen

''Het is me gelukt! Dankzij jouw trainingen heb ik eindelijk mijn vaarbewijs gehaald. Ik heb ook veel aan jouw e-book gehad, de valkuilen waren heel herkenbaar. Bedankt voor de informatie!''
Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op het vaarbewijs
- Marc Verbeek
''Ik heb eindelijk mijn vaarbewijs, ik heb heel veel aan jouw gratis e-book gehad, daar wil ik je voor bedanken. Ik heb gelukkig de valkuilen kunnen voorkomen, wat ook de bedoeling was!''
een foto van een man die een reactie heeft achter gelaten over ons e-book van vaarbewijs
- Joost Groenveld