Scheepvaartreglement

Wat is Scheepvaartreglement Eemsmonding (SRE)

21 september 2022

Scheepvaartreglement Eemsmonding (SRE) 

SRE staat voor Scheepvaartreglement Eemsmonding. Het is dan ook een speciaal reglement welke van toepassing is op de monding van de Eems-Dollard en dan in de richting van de Waddenzee en ook naar de Noordzee.

Binnen ieder reglement gelden een aantal definities. Bij het SRE zijn een aantal eigen definities opgesteld, waaronder:

  1. Een drijvende inrichting is een drijvend bouwsel welke gewoonlijk niet voor de voortbeweging bestemd is, in het bijzonder is het een aanlegsteiger.
  2. Bij een duwstel gaat het over een hecht samenstel van schepen, hiervan moet er minimaal één zijn geplaatst voor het motorschip, het is bedoeld voor het voortbewegen van het samenstel en wordt aangeduid als duwboot.
  3. Bij een bovenmaats schip gaat het over een schip dat op de grond van zijn diepgang, zijn lengte of op grond van andere kenmerken gedwongen is om gebruik te maken van het diepste deel van het betreffende vaarwater.


Nog meer oefenen?

Wil je oefenen om te kunnen slagen voor het vaarbewijs? Doe dan de vaarbewijs cursus van Turbo Vaarbewijs. Met de vaarbewijs cursus kun je tegen een vergoeding levenslang de belangrijkste onderdelen van het vaarbewijs onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert bij het CBR examen en je zult hoger scoren bij de verschillende onderdelen. Bekijk hieronder 👇 onze trainingspakketten.

vaarbewijs 1 cursus
€ 154,-
€ 97,-
  • Na de aankoop direct toegang
  • life time toegang
  • Onze klantenservice staat voor je klaar
  • Meer dan 361 tevreden klanten gingen u voor

(prijs zal binnenkort weer stijgen)

Twijfel je nog?

Geen risico met onze 30 dagen ‘niet goed geld terug’-garantie!

''Geweldig, de 12 valkuilen heeft mij heel ver geholpen tijdens het theorie examen voor mijn vaarbewijs. Het e-book geeft heel veel waardevolle informatie, wat heel nuttig zal zijn tijdens het halen van je vaarbewijs.'' 

- Arjen Vermeulen

''Het is me gelukt! Dankzij jouw trainingen heb ik eindelijk mijn vaarbewijs gehaald. Ik heb ook veel aan jouw e-book gehad, de valkuilen waren heel herkenbaar. Bedankt voor de informatie!''
Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op het vaarbewijs
- Marc Verbeek
''Ik heb eindelijk mijn vaarbewijs, ik heb heel veel aan jouw gratis e-book gehad, daar wil ik je voor bedanken. Ik heb gelukkig de valkuilen kunnen voorkomen, wat ook de bedoeling was!''
een foto van een man die een reactie heeft achter gelaten over ons e-book van vaarbewijs
- Joost Groenveld