Wat is een vaarbewijs?

Wat is een vaarbewijs precies

26 september 2022

Vaarbewijs

Een vaarbewijs toont aan dat je mag varen. Je hebt niet voor alle schepen een vaarbewijs nodig. Als je gebruik maakt van bijvoorbeeld een kano, motorboot of zeilboot dan is het belangrijkste dat jij de regels en de wet kent, maar dan heb je geen vaarbewijs nodig om te mogen varen. Je moet bijvoorbeeld weten dat iedereen die groter is dan jou voorrang heeft. Je moet ook nooit voorrang nemen. Het is van belang dat als je gaat varen je goed op de hoogte bent van alle regels. Varen op het water doe je namelijk niet alleen, je bent samen op het water en iedereen moet zorgen dat de regels helder zijn en zich daar aan houden. Zo kun je samen plezier hebben op het water en het veilig houden voor iedereen. 

 

Geldigheid vaarbewijs

Op het moment dat jij een vaarbewijs hebt gehaald dan blijft dat je hele leven lang geldig. Je hebt het voordeel dat je deze nooit meer hoeft te verlengen. Als je nog een oud vaarbewijs hebt dan kun jij deze bij het CBR gewoon omruilen. Als je dan een nieuw exemplaar krijgt dan zie je dat daar geen einddatum meer op staat genoteerd. Controleer het altijd even voordat je gaat varen zodat jij zeker weet dat alles in orde is. 

 

Wil je graag gaan varen? Dan moet jij nagaan of je een vaarbewijs nodig hebt en als dat zo is, dan kun je maar beter snel een cursus volgen en dan je vaarbewijs halen. Hierdoor zorg jij er voor dat je veilig en verantwoord het water op kunt. Veiligheid zal altijd op één staan en daar moet je dan ook naar handelen, want jij kent de regels als je in het bezit bent van een geldig vaarbewijs!

 

Examen voor vaarbewijs

Bij het CBR kun je sinds 2020 examen doen voor je vaarbewijs. In België moet je examen doen bij het BIPT voor het Belgische stuurbrevet. 


Nog meer oefenen?

Wil je oefenen om te kunnen slagen voor het vaarbewijs? Doe dan de vaarbewijs cursus van Turbo Vaarbewijs. Met de vaarbewijs cursus kun je tegen een vergoeding levenslang de belangrijkste onderdelen van het vaarbewijs onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert bij het CBR examen en je zult hoger scoren bij de verschillende onderdelen. Bekijk hieronder 👇 onze trainingspakketten.

 

vaarbewijs 1 cursus
€ 154,-
€ 97,-
  • Na de aankoop direct toegang
  • life time toegang
  • Onze klantenservice staat voor je klaar
  • Meer dan 361 tevreden klanten gingen u voor

(prijs zal binnenkort weer stijgen)

Twijfel je nog?

Geen risico met onze 30 dagen ‘niet goed geld terug’-garantie!

''Geweldig, de 12 valkuilen heeft mij heel ver geholpen tijdens het theorie examen voor mijn vaarbewijs. Het e-book geeft heel veel waardevolle informatie, wat heel nuttig zal zijn tijdens het halen van je vaarbewijs.'' 

- Arjen Vermeulen

''Het is me gelukt! Dankzij jouw trainingen heb ik eindelijk mijn vaarbewijs gehaald. Ik heb ook veel aan jouw e-book gehad, de valkuilen waren heel herkenbaar. Bedankt voor de informatie!''
Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op het vaarbewijs
- Marc Verbeek
''Ik heb eindelijk mijn vaarbewijs, ik heb heel veel aan jouw gratis e-book gehad, daar wil ik je voor bedanken. Ik heb gelukkig de valkuilen kunnen voorkomen, wat ook de bedoeling was!''
een foto van een man die een reactie heeft achter gelaten over ons e-book van vaarbewijs
- Joost Groenveld