Vaarbewijs 2 cursus

Vaarbewijs 2 cursus

Als je denkt aan een vaarbewijs 2 cursus, dan is de kans groot dat je binnenkort examen gaat doen! Het is dan van groot belang dat je je goed gaat voorbereiden en daarom helpen wij je graag. Je kunt online namelijk een vaarbewijs 2 cursus volgen en daar ga je jezelf een groot plezier mee doen. We geven je graag wat meer tips over hoe je je kunt voorbereiden op het theorie examen, maar ook is het van belang de stof van klein vaarbewijs 1 (KVB1) te herhalen. Weet jij al hoe je moet leren en heb jij binnenkort je vaarbewijs nodig? Begin dan op tijd met leren, vind de juiste aanpak en gebruik in ieder geval onze online vaarbewijs 2 cursus die je hier wordt aangeboden.  

 

 

Inhoudsopgave

 

 

Meer over de vaarbewijs 2 cursus

Je wil graag je vaarbewijs 2 halen want je wil ook graag varen op de ruime wateren. Dan moet je je vaarbewijs pas halen daarvoor, maar eerst moet je dan vaarbewijs 1 hebben behaald. Als je vaarbewijs 1 in je bezit hebt dan pas mag je voor klein vaarbewijs 2 examen aanvragen. 

 

Waarom een vaarbewijs 2 cursus volgen?

Als je wil varen op de kustwateren, het Markermeer, de Waddenzee, het IJsselmeer, de Dollard, de Eems, de Westerschelde en de Oosterschelde, dan kun je maar snel beginnen met een vaarbewijs 2 cursus. De reden om voor een vaarbewijs 2 cursus te kiezen is eigenlijk heel vanzelfsprekend voor ons. Je krijgt dan namelijk alle stof aangeboden die je moet kennen voor het examen. Je moet dan ook alles eigen maken aan de hand van de oefenexamens die je kunt maken. Het zijn veel oefenvragen waardoor je zelf kunt zien welke onderwerpen je al beheerst en waar je nog wat aandacht aan moet besteden. Ook zijn er veel video’s beschikbaar die alle situaties nog duidelijker maken, zodat jij nog beter bent voorbereid op het vaarbewijs 2 examen.  

 

Voordelen van onze online vaarbewijs 2 cursus

Met onze online vaarbewijs 2 cursus ervaar jij veel voordelen:

 • Je hebt na aankoop direct toegang en kunt dus direct beginnen met leren van de stof.
 • Er geldt een slagingspercentage van 93%. 
 • Je krijgt onbeperkte hulp in de community.
 • 100% slaginsgarantie.
 • Veel video’s om de stof sneller eigen te maken.
 • Veel oefenexamens om je goed voor te bereiden op het echte examen. 

 

Wanneer dat jij snel je vaarbewijs 2 wilt halen, is het een goede reden om nu voor onze cursus te kiezen. Houd je boek bij de hand, maar gebruik daarnaast ook onze cursus. Je zal merken dat je de stof dan veel sneller begrijpt. We gebruiken namelijk veel voorbeelden (met uitgebreide uitleg en een video’s) om alles snel helder te krijgen. Dit is precies wat je nodig hebt als je snel het examen wil doen en wil slagen. 

 

 

Tips leren vaarbewijs 2

Nog een paar tips van ons:

 • Meld je aan voor onze online vaarbewijs 2 cursus, zodat je van alle voordelen gaat profiteren!
 • Herhaal de lesstof van vaarbewijs 1 zodat je er weer helemaal in zit en weet wat alle begrippen betekenen.
 • Zorg dat je goed bent voorbereid op het examen en dat je alle onderwerpen beheerst. 
 • Maak oefenexamens die wij je ook aanbieden, zo weet je welke vragen je zoal kunt krijgen en zal je ook minder last hebben van stress bij het echte examen.
 • Leer iedere dag een paar keer, maar neem wel op tijd pauze. Je moet ook de tijd krijgen om alles te verwerken en even te ontspannen.
 • Als er vragen zijn dan kun je die aan ons stellen in de community als je je aan hebt gemeld bij de cursus, samen weet je meer dan alleen. Iedereen hier staat voor je klaar om je verder te helpen en te zorgen dat alle stof van dit vaarbewijs snel duidelijk is. 
 • Oefenen, dat is hetgeen wat van groot belang. Lezen, video’s kijken en dan examens maken en dan kom jij er wel! 

 

 

Voorbereiding examen vaarbewijs 2

Je gaat examen doen en dan is het fijn om te weten wat je kunt verwachten. Daarom vertellen wij je nu dat je bij je vaarbewijs 2 in totaal 27 vragen moet beantwoorden. Het zijn dan 23 meerkeuzevragen en 4 open vragen. De open vragen hebben alles te maken met navigeren, dit komt uitgebreid aan bod tijdens de vaarbewijs 2 cursus dus goed om daar gebruik van te maken. Het gaat er namelijk om dat je heel nauwkeuring op een zeekaart kunt koersen. Maar je moet ook nog posities uit kunnen zetten en de afstand vast kunnen stellen.  

 

Je kunt op het examen voor iedere vraag één, twee, drie of vier punten krijgen. In totaal zijn dat 50 punten en om te slagen heb je er minimaal 35 nodig. Het is dus zo dat je 70% van de vragen goed moet beantwoorden. 

 

Bij de vaarbewijs 2 cursus komen verschillende onderwerpen aan bod die je bij vaarbewijs 1 nog niet hebt gehad. Maar het kan ook een verdieping zijn. Herhaal daarom de stof van vaarbewijs 1 voordat je begint aan de vaarbewijs 2 cursus. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld de SRW voorrangsregels en de SRW lichten, maar ook de dagmerken, SRW geluids- en lichtseinen en overige bepalingen. Dan krijg je nog te maken met de waterkaarten, betonning, oeverlichten en andere merktekens, het kompas, koersen intekenen op de kaart, het bepalen van de koers (van kompas naar kaart en van kaart naar kompas), peilingen, het getij, navigatie met gps en meteorologie. Veel wat je je dus eigen moet maken dus begin op tijd met leren voor het examen! 

 

Nog meer oefenen?

Wil je oefenen om te kunnen slagen voor het vaarbewijs? Doe dan de vaarbewijs cursus van Turbo Vaarbewijs. Met de vaarbewijs cursus kun je tegen een vergoeding levenslang de belangrijkste onderdelen van het vaarbewijs onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert bij het CBR examen en je zult hoger scoren bij de verschillende onderdelen. Bekijk hieronder 👇 onze trainingspakketten.

 

vaarbewijs 1 cursus
€ 154,-
€ 97,-
 • Na de aankoop direct toegang
 • life time toegang
 • Onze klantenservice staat voor je klaar
 • Meer dan 361 tevreden klanten gingen u voor

(prijs zal binnenkort weer stijgen)

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

''Geweldig, de 12 valkuilen heeft mij heel ver geholpen tijdens het theorie examen voor mijn vaarbewijs. Het e-book geeft heel veel waardevolle informatie, wat heel nuttig zal zijn tijdens het halen van je vaarbewijs.'' 

- Arjen Vermeulen

''Het is me gelukt! Dankzij jouw trainingen heb ik eindelijk mijn vaarbewijs gehaald. Ik heb ook veel aan jouw e-book gehad, de valkuilen waren heel herkenbaar. Bedankt voor de informatie!''
Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op het vaarbewijs
- Marc Verbeek
''Ik heb eindelijk mijn vaarbewijs, ik heb heel veel aan jouw gratis e-book gehad, daar wil ik je voor bedanken. Ik heb gelukkig de valkuilen kunnen voorkomen, wat ook de bedoeling was!''
een foto van een man die een reactie heeft achter gelaten over ons e-book van vaarbewijs
- Joost Groenveld