Wat is emissie?

Wat is emissie?

De term emissie wordt vaak gebruikt in de context van milieu en duurzaamheid. Emissie betekent uitstoot of lozing van verontreinigende stoffen. Emissie kan afkomstig zijn van verschillende bronnen, denk hierbij aan bedrijven, huizen, voertuigen etc. Vooral bij verkeer en vervoer is sprake van emissie. Dit is ongeveer een derde van het totaal.

Hoe ontstaat emissie

Emissie kan voorkomen bij particulieren, maar ook bij bedrijven en voertuigen. Emissie is dus eigenlijk luchtvervuiling, die kan ontstaan door de schoorsteen van een fabriek of door de uitstoot van auto’s en boten. 

Emissie en Immissie

Een bepaalde tijd nadat emissie heeft plaatsgevonden, komen de schadelijke stoffen op ademhoogte terecht, maar het is belangrijk dat deze hoogte schoon wordt gehouden. Schadelijke stoffen op ademhoogte worden immissie genoemd. Emissie is de hoeveelheid schadelijke stoffen die uit een bron komt en immissie is de hoeveelheid schadelijke stof die op ademhoogte hangt. Het is zeer belangrijk dat de lucht op ademhoogte schoon blijft, zodat iedereen schone lucht kan inademen.

Emissiepatroon

Emissie en Immissie worden vaak met elkaar vergeleken. De verhouding tussen emissie en immissie noemen we het emissiepatroon. Emissie en imissie kan vaak ver uit elkaar liggen. Dit kan dan liggen aan het moment waarop er wordt gemeten, maar ook de herkomst van de schadelijke stoffen speelt een belangrijke rol.

Grote bedrijven produceren vaak uitstoot via een schoorsteen. Dit is dan een grote en lange schoorsteen waardoor de luchtverontreiniging minder snel op het immissie niveau komt, maar hoog in de lucht blijft hangen. Dit speelt dus weer een rol in het emissiepatroon. 


Nog meer oefenen?

Wil je oefenen om te kunnen slagen voor het vaarbewijs? Doe dan de vaarbewijs cursus van Turbo Vaarbewijs. Met de vaarbewijs cursus kun je tegen een vergoeding levenslang de belangrijkste onderdelen van het vaarbewijs onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert bij het CBR examen en je zult hoger scoren bij de verschillende onderdelen. Bekijk hieronder 👇 onze trainingspakketten.

 

vaarbewijs 1 cursus
€ 154,-
€ 97,-
  • Na de aankoop direct toegang
  • life time toegang
  • Onze klantenservice staat voor je klaar
  • Meer dan 361 tevreden klanten gingen u voor

(prijs zal binnenkort weer stijgen)

Twijfel je nog?

Geen risico met onze 30 dagen ‘niet goed geld terug’-garantie!

''Geweldig, de 12 valkuilen heeft mij heel ver geholpen tijdens het theorie examen voor mijn vaarbewijs. Het e-book geeft heel veel waardevolle informatie, wat heel nuttig zal zijn tijdens het halen van je vaarbewijs.'' 

- Arjen Vermeulen

''Het is me gelukt! Dankzij jouw trainingen heb ik eindelijk mijn vaarbewijs gehaald. Ik heb ook veel aan jouw e-book gehad, de valkuilen waren heel herkenbaar. Bedankt voor de informatie!''
Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op het vaarbewijs
- Marc Verbeek
''Ik heb eindelijk mijn vaarbewijs, ik heb heel veel aan jouw gratis e-book gehad, daar wil ik je voor bedanken. Ik heb gelukkig de valkuilen kunnen voorkomen, wat ook de bedoeling was!''
een foto van een man die een reactie heeft achter gelaten over ons e-book van vaarbewijs
- Joost Groenveld