Wat is geluidsoverlast

Wat is geluidsoverlast

Geluidsoverlast 

Als er gesproken wordt over geluidsoverlast, dan gaat het over overlast die je bezorgd aan anderen door middel van geluid. Dit kan bij het varen bijvoorbeeld zijn onnodig gas geven, of bijvoorbeeld een korte of lange stoot geven wanneer het niet gepast is. 

 

Tijdens het varen kun je wel eens last hebben van geluidsoverlast. Ga het maar eens na als het een drukke zomerdag is. Veel mensen willen dan lekker genieten op het water en zeker als het zonnig is. Je komt dan duizenden bootjes tegen in de grachten. Je kunt hierbij denken aan een waterfiets, waterscooter, luxe sloep, een motorboot of een rondvaartboot. Iedereen maakt er graag gebruik van omdat ze op het water willen zijn, bruin willen worden misschien wel en gewoon willen genieten, ze willen plezier maken op het water. Maar ook al kan het erg leuk zijn, het kan ook voor geluidsoverlast zorgen.

 

Er komt namelijk heel wat lawaai vrij van de bootjes zelf maar ook van de opvarenden. In Amsterdam hebben ze wel eens een campagne opgestart om geluidsoverlast dan tegen te gaan. Er hangen dan langs het water bordjes met een mannetje in een boot met de vinger naar zijn mond. Er staat dan verder op geen lawaai op het water, boete 140 euro. Dit is speciaal opgezet om te voorkomen dat bewoners veel overlast krijgen van de mensen die in hun boten willen varen. 

 

Er is ook nog een speciale 12+ regel. Je mag dan niet meer zonder vergunning varen met meer dan twaalf personen (en de schipper). Er is al onderzoek naar gedaan en buurtbewoners hebben aangegeven dat de maatregelen hun werk doen en dat het een stuk rustiger is geworden en dat er minder sprake is van geluidsoverlast. 


Nog meer oefenen?

Wil je oefenen om te kunnen slagen voor het vaarbewijs? Doe dan de vaarbewijs cursus van Turbo Vaarbewijs. Met de vaarbewijs cursus kun je tegen een vergoeding levenslang de belangrijkste onderdelen van het vaarbewijs onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert bij het CBR examen en je zult hoger scoren bij de verschillende onderdelen. Bekijk hieronder 👇 onze trainingspakketten.

 

vaarbewijs 1 cursus
€ 154,-
€ 97,-
  • Na de aankoop direct toegang
  • life time toegang
  • Onze klantenservice staat voor je klaar
  • Meer dan 361 tevreden klanten gingen u voor

(prijs zal binnenkort weer stijgen)

Twijfel je nog?

Geen risico met onze 30 dagen ‘niet goed geld terug’-garantie!

''Geweldig, de 12 valkuilen heeft mij heel ver geholpen tijdens het theorie examen voor mijn vaarbewijs. Het e-book geeft heel veel waardevolle informatie, wat heel nuttig zal zijn tijdens het halen van je vaarbewijs.'' 

- Arjen Vermeulen

''Het is me gelukt! Dankzij jouw trainingen heb ik eindelijk mijn vaarbewijs gehaald. Ik heb ook veel aan jouw e-book gehad, de valkuilen waren heel herkenbaar. Bedankt voor de informatie!''
Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op het vaarbewijs
- Marc Verbeek
''Ik heb eindelijk mijn vaarbewijs, ik heb heel veel aan jouw gratis e-book gehad, daar wil ik je voor bedanken. Ik heb gelukkig de valkuilen kunnen voorkomen, wat ook de bedoeling was!''
een foto van een man die een reactie heeft achter gelaten over ons e-book van vaarbewijs
- Joost Groenveld