Online vaarbewijs 2

Online vaarbewijs 2

Heb je je vaarbewijs 1 behaald? Dan ben je nu vast en zeker klaar voor je online vaarbewijs 2 examen. Het is belangrijk dat je daar goed de tijd voor neemt en goed voorbereid theorie examen gaat doen. Een online vaarbewijs halen gaat niet vanzelf. Hoe moet je beginnen en hoe ga jij oefenen? Welke stof moet je voor het online vaarbewijs 2 kennen en hoe ziet een examen eruit? Daar weten wij meer over en dat delen we dan ook graag met je. Daarnaast is een online vaarbewijs cursus ook echt een aanrader, deze kun je namelijk op je eigen tempo volgen en alles maak je zo op je eigen tempo eigen. Informatie over de online vaarbewijs 2 cursus, het examen bij het CBR (en het aanmelden) en tips om te oefenen delen we graag met je. Als je binnenkort een vaarbewijs nodig hebt, lees dit artikel dan goed door zodat jij weet welke boeken je moet hebben, hoe je moet leren en hoe het examen gaat. 

 

Inhoudsopgave

 

 

Online vaarbewijs 2 halen

Als je graag je vaarbewijs wil halen, dan is het goed om te kiezen voor online je vaarbewijs oefenen. Waarom is dat aan te raden vraag je je misschien af, nou dat is om ervoor te zorgen dat jij de vaarregels goed gaat beheersen, zoals voorrangsregels, bij slecht zicht varen, alles weet over goed zeemanschap en ga zo maar door. Bij online vaarbewijs 2 gaat het ook over het navigeren. Dit komt bij klein vaarbewijs 1 nog niet aan bod, maar bij het vervolg dus wel. Dit vraagt wat extra tijd om het eigen te maken, maar dan kun jij wel goed voorbereid aan je vaarbewijs 2 examen beginnen.  

 

Vaarbewijs 2 is een vervolg van vaarbewijs 1, en bij vaarbewijs 1 krijg je veel informatie over een klein schip en een groot schip, voorrangsregels, hoofdvaarwater en nevenvaarwater. Je moet het verschil tussen bakboord en stuurboord kennen en je moet ook de theorie echt eigen hebben gemaakt. Je krijgt geen praktijkexamen, bij vaarbewijs 1 en 2 niet. Maar je moet wel weten hoe dat jij als schipper moet handelen als je zelf in de praktijk gaat varen. 

 

Ga je een cursus volgen?

Er zijn veel mensen die je al voor zijn gegaan en een online vaarbewijs cursus hebben gekozen. Je gaat hiermee examengericht leren. Alle stof die je moet beheersen komt aan bod en er komen ook veel oefenvragen terug. Zo kun jij controleren of dat jij deze theorie beheerst. Als je alles hebt geleerd kun je beginnen met het maken van oefenexamens en dan is dat een mooie voorbereiding op het examen zelf. Veel mensen zijn hierdoor veel rustiger als zij het echte examen bij het CBR moeten maken. Je weet dan namelijk wat er van je wordt verwacht en je kent ook de manier van vraagstelling. Bij vaarbewijs 2 krijg je in totaal 27 vragen en dat zijn dan 23 meerkeuze vragen en 4 open vragen die over het navigeren gaan. 

 

Misschien is het voor jou ook wel fijn om een cursus te volgen en dit kan alleen of klassikaal zijn, het hangt er vanaf wat jij fijn vindt. Wellicht leer je graag in een groep zodat je elkaar vragen kunt stellen en je leert dan ook van hetgeen wat anderen vragen en wat er in de groep wordt besproken. Maar het kan ook zijn dat je graag op je eigen tempo leert en dan kun je beter een online vaarbewijs cursus kiezen. Hierdoor kun je oefenen waar en wanneer je maar wil. Daarnaast krijg je ook veel extra oefenstof, veel oefenexamens en dan ben je er echt klaar voor om online vaarbewijs 2 examen af te leggen.  

 

Online vaarbewijs 2 examen aanmelden CBR

Voordat je examen gaat doen, moet je je eerst aanmelden bij het CBR en dit gaat allemaal online. Als je vaarbewijs 1 al in je bezit hebt, dan weet je misschien nog wel hoe je dit aan moet vragen. Het gaat als volgt in zijn werk:

  • Je moet inloggen op de site van het CBR en dan log je met je DigiD in. Als je geen DigiD hebt dan kun jij deze eerst aanvragen en dat kan dan via www.digid.nl. Het vaarbewijs examen kan dan door jou aan worden gevraagd met je eigen DigiD of je kunt het doen met een SMS code op je telefoon. Je moet daarom je telefoon bij de hand houden wanneer dat je je aan gaat melden. 
  • Wanneer dat je aan bent gemeld kun je direct inloggen en dat kan bij het CBR altijd op een veilige manier.
  • Je moet eerst een examen aanvragen en daarvoor moet ook een gezondheidsverklaring in worden gevuld. Wanneer dat je alle vragen met NEE hebt beantwoord voldoe je aan alle medische eisen, en dan kun je officieel je vaarbewijs aanvragen. Vul alle vragen eerlijk in! 
  • Vervolgens kun je een locatie van het CBR kiezen. Er zijn 20 locaties waar je het examen af kunt leggen in Nederland, genoeg keuze dus. Dan kies je nog een datum en een tijdstip en dan kun je je examen online betalen. Je krijgt via de mail een bevestiging van de reservering. 

  

Nog meer oefenen?

Wil je oefenen om te kunnen slagen voor het vaarbewijs? Doe dan de vaarbewijs cursus van Turbo Vaarbewijs. Met de vaarbewijs cursus kun je tegen een vergoeding levenslang de belangrijkste onderdelen van het vaarbewijs onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert bij het CBR examen en je zult hoger scoren bij de verschillende onderdelen. Bekijk hieronder 👇 onze trainingspakketten.

vaarbewijs 1 cursus
€ 154,-
€ 97,-
  • Na de aankoop direct toegang
  • life time toegang
  • Onze klantenservice staat voor je klaar
  • Meer dan 361 tevreden klanten gingen u voor

(prijs zal binnenkort weer stijgen)

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

''Geweldig, de 12 valkuilen heeft mij heel ver geholpen tijdens het theorie examen voor mijn vaarbewijs. Het e-book geeft heel veel waardevolle informatie, wat heel nuttig zal zijn tijdens het halen van je vaarbewijs.'' 

- Arjen Vermeulen

''Het is me gelukt! Dankzij jouw trainingen heb ik eindelijk mijn vaarbewijs gehaald. Ik heb ook veel aan jouw e-book gehad, de valkuilen waren heel herkenbaar. Bedankt voor de informatie!''
Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op het vaarbewijs
- Marc Verbeek
''Ik heb eindelijk mijn vaarbewijs, ik heb heel veel aan jouw gratis e-book gehad, daar wil ik je voor bedanken. Ik heb gelukkig de valkuilen kunnen voorkomen, wat ook de bedoeling was!''
een foto van een man die een reactie heeft achter gelaten over ons e-book van vaarbewijs
- Joost Groenveld