Turbovaarbewijs

Marifoon certificaat

Een marifoon is een andere naam voor een zendontvanger, het is een soort telefoon, maar dan zonder telefoonnummers. Een marifoon werkt met kanalen. Hierdoor bereik je kapiteins van schepen die bij jou in de buurt varen. Als je in een bepaald gebeid vaart, kun je het kanaal selecteren dat geldt in het gebied waar je vaart. Op die manier wordt het marifoonverkeer geregeld. Je moet verschillende marifoon examens afleggen om te kunnen varen met een schip waarop een marifoon verplicht is.

Het eerste marifoon examen is het basiscertificaat, oftewel het VHF certificaat. In het buitenland heet het VHF certificaat het Short Range Certificate (SRC). Je mag met dit marifoondiploma de VHF-marifoon aan boord bedienen en plaatsen. Dit certificaat is verplicht voor binnenvaartschippers, voornamelijk schippers van grote schepen die minimaal 20 meter lang zijn. Het wordt ook geadviseerd voor pleziervaarders om dit certificaat te behalen.

Een VHF marifoon staat voor Very High Frequency. Dit komt door de manier van uitzenden van de berichten. Dit heeft voornamelijk te maken met de antenne, want alles wat jouw antenne van de marifoon kan ‘zien’ bepaalt het bereik van de VHF-marifoon. De VHF – marifoon heeft een bereik van maximaal 50 kilometer.

Het tweede marifoon examen is Marcom-B. Met dit certificaat mag je alle marifoon apparatuur gebruiken, behalve een MF / HF marifoon. Ook is dit certificaat in het buitenland geldig. Als laatste examen is er nog het Marcom-A examen, met dit examen mag je gebruik maken van een MF / HF marifoon. Deze zendontvanger valt onder marifonie en heeft een bereik tot wel 10.000 kilometer. Je kunt hiermee overal ter wereld een kustwachtcentrum bereiken. Verder is dit certificaat verplicht voor schepen die onder Solas vallen en is het Marcom – A certificaat hetzelfde als het internationale Long Range Certificate (LRC).


Nog meer oefenen?

Wil je oefenen om te kunnen slagen voor het vaarbewijs? Doe dan de vaarbewijs cursus van Turbo Vaarbewijs. Met de vaarbewijs cursus kun je tegen een vergoeding levenslang de belangrijkste onderdelen van het vaarbewijs onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert bij het CBR examen en je zult hoger scoren bij de verschillende onderdelen. Bekijk hieronder 👇 onze trainingspakketten.

vaarbewijs 1 cursus
€ 154,-
€ 97,-
  • Na de aankoop direct toegang
  • life time toegang
  • Onze klantenservice staat voor je klaar
  • Meer dan 361 tevreden klanten gingen u voor

(prijs zal binnenkort weer stijgen)

Twijfel je nog?

Geen risico met onze 30 dagen ‘niet goed geld terug’-garantie!

''Geweldig, de 12 valkuilen heeft mij heel ver geholpen tijdens het theorie examen voor mijn vaarbewijs. Het e-book geeft heel veel waardevolle informatie, wat heel nuttig zal zijn tijdens het halen van je vaarbewijs.'' 

- Arjen Vermeulen

''Het is me gelukt! Dankzij jouw trainingen heb ik eindelijk mijn vaarbewijs gehaald. Ik heb ook veel aan jouw e-book gehad, de valkuilen waren heel herkenbaar. Bedankt voor de informatie!''
Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op het vaarbewijs
- Marc Verbeek
''Ik heb eindelijk mijn vaarbewijs, ik heb heel veel aan jouw gratis e-book gehad, daar wil ik je voor bedanken. Ik heb gelukkig de valkuilen kunnen voorkomen, wat ook de bedoeling was!''
een foto van een man die een reactie heeft achter gelaten over ons e-book van vaarbewijs
- Joost Groenveld