Wat is uitluisterplicht marifoon?

Wat is uitluisterplicht marifoon

Uitluisterplicht marifoon

Als je een marifoon hebt, dan zijn er verschillende regels die gelden en daar gaan we nu wat dieper op in. Als het over de uitluisterplicht marifoon gaat, dan kan er gezegd worden dat grote schepen verplicht een of meerdere marifoons aan boord moeten hebben. Een klein schip heeft de verplichting niet, maar het advies is wel om deze aan boord te hebben als je veel vaart op de ruime wateren. Een klein schip welke een radar of AIS aan boord heeft moet ook over een marifoon beschikken (dit is verplicht).  

 

Er is nog meer van bekend en verplicht bij een marifoon want bij blokgebieden, bij bruggen en bij sluizen geldt een meldplicht op het werkkanaal voor grote boten. Kleine schepen met een marifoon hebben ook een uitluisterplicht en een communicatieplicht.  

 

Als jij een marifoon hebt aan boord dan moet je ook iemand aan boord hebben die over het certificaat beschikt. Je moet ook een registratiebewijs en een handboek aan boord hebben. 

 

Wetgeving marifoon

ITU staat voor International Telecommunication Union. Ze regelen het gebruik van de frequentieruimte internationaal. Ze doen onder andere de uitgifte van de roepnaam reeksen per land. Het kan zijn dat schepen dezelfde scheepsnaam gebruiken die dus niet uniek is. Daarom heeft ieder schip welke een marifoon heeft een unieke roepnaam. 

 

Binnen het Ministerie van Economische Zaken en de afdeling Agentschap Telecom zijn ze verantwoordelijk voor de Marifoon regels in Nederland. Veel daarvan is dan vastgelegd in de telecommunicatiewet. Ze zijn verantwoordelijk voor de uitgifte van de roepnamen, de marifoon registraties en de bedieningscertificaten. 


Nog meer oefenen?

Wil je oefenen om te kunnen slagen voor het vaarbewijs? Doe dan de vaarbewijs cursus van Turbo Vaarbewijs. Met de vaarbewijs cursus kun je tegen een vergoeding levenslang de belangrijkste onderdelen van het vaarbewijs onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert bij het CBR examen en je zult hoger scoren bij de verschillende onderdelen. Bekijk hieronder 👇 onze trainingspakketten.

 

vaarbewijs 1 cursus
€ 154,-
€ 97,-
  • Na de aankoop direct toegang
  • life time toegang
  • Onze klantenservice staat voor je klaar
  • Meer dan 361 tevreden klanten gingen u voor

(prijs zal binnenkort weer stijgen)

Twijfel je nog?

Geen risico met onze 30 dagen ‘niet goed geld terug’-garantie!

''Geweldig, de 12 valkuilen heeft mij heel ver geholpen tijdens het theorie examen voor mijn vaarbewijs. Het e-book geeft heel veel waardevolle informatie, wat heel nuttig zal zijn tijdens het halen van je vaarbewijs.'' 

- Arjen Vermeulen

''Het is me gelukt! Dankzij jouw trainingen heb ik eindelijk mijn vaarbewijs gehaald. Ik heb ook veel aan jouw e-book gehad, de valkuilen waren heel herkenbaar. Bedankt voor de informatie!''
Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op het vaarbewijs
- Marc Verbeek
''Ik heb eindelijk mijn vaarbewijs, ik heb heel veel aan jouw gratis e-book gehad, daar wil ik je voor bedanken. Ik heb gelukkig de valkuilen kunnen voorkomen, wat ook de bedoeling was!''
een foto van een man die een reactie heeft achter gelaten over ons e-book van vaarbewijs
- Joost Groenveld