Wat is een radarpantent?

Wat is radarpatent

Radarpatent

Het kan zijn dat jij verantwoordelijk bent voor de navigatie van een op radar varend schip. Dan moet jij beschikken over een radarpatent voor Rijn- en Binnenvaart. Een stuurman (of schipper) is namelijk verantwoordelijk voor de navigatie. 

 

Als je wil varen op de radar dan moet je beschikken over een rijnpatent, radarpatent of een vaarbewijs. Als je wil varen op de ruime wateren dan moet jij een schip hebben welke is uitgerust met een bochtaanwijzer, en een goed kompas. 

 

Het kan ook zijn dat je voor je plezier gaat varen en dus niet beroepsmatig op het water actief bent. Je kunt dan een radarpatent bezitten. Je schip moet dan wel voorzien zijn van een radar welke geschikt is voor het gekozen vaarwater. Let op want er moet hierbij wel een tweede persoon aan boord zijn en die moet ook bij de navigatie betrokken zijn (uitzondering is er ook, namelijk dat een tweede persoon niet nodig is als er een eenmansstuurstelling is). 

 

Wanneer dat jij een radar aan boord hebt bij je pleziervaartuig, dan is het niet verplicht om een radarpatent te bezitten. Maar let op want als je uitsluitend op de radar vaart met je vaartocht dan moet je het patent wel hebben. Als je een schip hebt met een radar installatie dan moet je een marifoon certificaat hebben. 


Nog meer oefenen?

Wil je oefenen om te kunnen slagen voor het vaarbewijs? Doe dan de vaarbewijs cursus van Turbo Vaarbewijs. Met de vaarbewijs cursus kun je tegen een vergoeding levenslang de belangrijkste onderdelen van het vaarbewijs onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert bij het CBR examen en je zult hoger scoren bij de verschillende onderdelen. Bekijk hieronder 👇 onze trainingspakketten.

 

vaarbewijs 1 cursus
€ 154,-
€ 97,-
  • Na de aankoop direct toegang
  • life time toegang
  • Onze klantenservice staat voor je klaar
  • Meer dan 361 tevreden klanten gingen u voor

(prijs zal binnenkort weer stijgen)

Twijfel je nog?

Geen risico met onze 30 dagen ‘niet goed geld terug’-garantie!

''Geweldig, de 12 valkuilen heeft mij heel ver geholpen tijdens het theorie examen voor mijn vaarbewijs. Het e-book geeft heel veel waardevolle informatie, wat heel nuttig zal zijn tijdens het halen van je vaarbewijs.'' 

- Arjen Vermeulen

''Het is me gelukt! Dankzij jouw trainingen heb ik eindelijk mijn vaarbewijs gehaald. Ik heb ook veel aan jouw e-book gehad, de valkuilen waren heel herkenbaar. Bedankt voor de informatie!''
Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op het vaarbewijs
- Marc Verbeek
''Ik heb eindelijk mijn vaarbewijs, ik heb heel veel aan jouw gratis e-book gehad, daar wil ik je voor bedanken. Ik heb gelukkig de valkuilen kunnen voorkomen, wat ook de bedoeling was!''
een foto van een man die een reactie heeft achter gelaten over ons e-book van vaarbewijs
- Joost Groenveld